Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dny velkého účtování!

   Pokud se v současnosti z různých stran, různými formami a způsoby šíří zprávy o blízkosti příchodu dní velkého účtování, nemělo by to být pro nás důvodem ke strachu a úzkosti.

   Kristus kdysi mluvil o příchodu Syna Člověka, křesťané očekávají druhý příchod Krista a židé zase svého Mesiáše. Mluví se o transformačním procesu, o Mayském kalendáři, o velké očistě a posledním soudu, o příchodu planety Nibiru, a tak dále a tak dále. Ve všech těchto případech však jde pouze o rozdílná pojmenování a rozdílně zralé pohledy na jedno a totéž. Na dění, ve kterém na Zemi zvítězí Vůle Páně!

   Kdo zná tuto Vůli a svým životem ji také naplňuje, ten se nemá čeho obávat. Pokud totiž například v předpovědi počasí hlásí, že bude pršet, nemusíme mít z deště žádné obavy, když si  sebou vezmeme deštník. No a úplně stejné je to také s převratnými událostmi, které se blíží k naší Zemi a už se také začínají projevovat extrémním přírodním děním, ať již povodněmi, požáry, suchem, zemětřeseními, větrnou smrští, nebo jinými událostmi, jejichž počet a aktivita se přímo enormně stupňuje.

   Něco výjimečného se opravdu začíná dít! Ale ve skutečnosti se netřeba vůbec ničeho obávat, pokud se člověk dobře připraví a vezme si do nadcházejícího, předpokládaného nečasu onen pomyslný deštník.

   Pozemské lidstvo ví už celá staletí o tom, že na Zemi bude jednou vládnout Vůle Nejvyššího a z tohoto důvodu budou na ní moci zůstat pouze ti, kteří jeho Vůli znají a snaží se podle ní také žít. Ostatní, kteří byli v tomto směru lhostejnými a vůbec jim na tom nezáleželo, ti budou, jako trvale nepoučitelní, ze Země odstranění, protože by pouze nadále všemu a všem škodili tak, jak to dělali dosud.

   Pokud se v současnosti z různých stran, různými formami a způsoby šíří zprávy o blízkosti příchodu dní velkého účtování, nemělo by to být pro nás důvodem ke strachu a úzkosti. Tyto informace je třeba vzít vysloveně prakticky, čili přesně tak, jako když v předpovědi počasí upozorňují na déšť. I tuto předpověď třeba vzít jako upozornění na to, co přijde, a čemu se bez újmy vyhneme pouze tak, že si prostě vezmeme deštník.

   V případě příchodu zmíněných převratných událostí, souvisejících s velkým účtováním, je oním pomyslným deštníkem urychlená snaha o dosažení toho nejpodstatnějšího a nejdůležitějšího v našem životě – poznání skutečné Vůle Nejvyššího! Dosažení poznání Vůle Páně a souladu našeho myšlení, cítění, řeči a jednání s ní! Kdo se už nyní právě o toto upřímně snaží, ten se nemá čeho obávat, ať by se dělo cokoliv.

   Různé zprávy z různých stran, hovořící o blížících se převratných událostech třeba tedy vnímat prakticky. Prakticky v tom smyslu, abychom se na ně dobře připravili. A to změnou našeho nitra i změnou našeho vnějšího, viditelného jednání. Jednoznačnou změnou k lepšímu! Jako základní ukazatel této změny nám má sloužit nadčasová zásada, požadující projevování úcty a dobra vůči jiným lidem přesně v takové míře, v jaké si ctíme a máme rádi sebe sama. Tento nejvyšší a nejdůležitější princip ve stvoření se má stát nedílnou součástí našeho myšlení, cítění, řeči a jednání. Musí se stát nedílnou částí naší osobnosti! Kdo toho dosáhne, ten se opravdu nemá čeho obávat.

   Pokud se ale lidé bojí a mají strach z toho, co přijde, pokud cítí úzkost při zmínce o příchozím, velkém účtování, jejich strach pramení z vnitřního tušení toho, že v blížící se velké bouři nemají žádný deštník, který by je ochránil. Lidé se bojí, protože cítí, že nemají v rukou nic, co by je uchránilo v těžkých chvílích, které zanedlouho udeří na obyvatele Země. Podvědomě cítí, že tváří v tvář síle všemohoucího Boha jim nepomůže ani jejich technika, ani jejich vzdělání, ani peníze, ani moc, ani vojenská síla, ani nic jiného, čemu dosud věřili, čemu obětovali, a na co doslova nesmyslně vyplýtvali své životy. Cítí, že toto všechno je ničím a bude to muset padnout, pokud to nebylo prodchnuto Vůli Toho, komu zde ve skutečnosti všechno patří a vždy patřilo.

   Jelikož se však lidé nikdy vážně nesnažili poznat Vůli Stvořitele a podle ní také žít, neboť pouze nesmyslně a v honbě za hmotou promarnili drahocenný čas, právě pro tento účel určen, bude muset být život na Zemi podle Vůle Páně vynucen násilím! Násilím, a to prostřednictvím změny vesmírného záření, které podpoří, povzbudí a povznese pouze těch, kteří stojí v této Vůli a naopak, eliminuje všechny, kteří tuto Vůli odmítají a vždy odmítali respektovat.

   Reálné a praktické východisko v dané situaci je pouze jediné: Využít zbývající čas k poznání Vůle Nejvyššího a jeho Zákonů! Využít ho ke změně své osobnosti, ke změně svého, myšlení, cítění, řeči a jednání, které dobrovolně a vědomě podřídíme Vůli Páně. Takto jednoduše, prakticky a bez strachu se dívejme na celou věc.

   Vědět, jak přesně a zcela konkrétně k zmíněným událostem dojde je nepodstatné. Taková touha totiž lidi častokrát pouze svádí k honbě za senzacemi podobného druhu, které nás ale ve skutečnosti odvádějí od toho nejpodstatnějšího a nejdůležitějšího - od nevyhnutelné změny sebe sama!

   Žel, lidé však vždy rádi poslouchají o různých zajímavostech. Mají rádi příjemné mrazení při různých tajemných a mystických záležitostech, a v tomto směru, i v souvislosti s nadcházejícími událostmi, se jim opravdu nabízí obrovské množství různých informací. Informací, které však uspokojují pouze jejich dychtivost po senzacích a zajímavostech! Informací, které mnohokrát zcela odvádějí od toho nejpodstatnějšího - od již jednou zmiňované, nevyhnutelné změny sebe sama!

Autor: František Skopal | čtvrtek 18.10.2018 12:48 | karma článku: 7,33 | přečteno: 135x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 81x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik