Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nosná teze křesťanství je chybná!

   Spása nespočívá v Kristově smrti a zmrtvýchvstání! Spočívá jedině v Kristově Slově, ve kterém nám bylo jasně ukázáno, jak máme myslet, cítit, mluvit a jednat.

   Domněnka křesťanských církví, že svět byl spasen křížem a vzkříšením Krista je nesprávná! Tato teze je tragickým omylem, ba co víc, je jednou z hlavních příčin neustále se prohlubujícího duchovního, morálního a mravního úpadku civilizace na planetě Zemi.

   Člověk, který totiž tvrdí, že náš svět byl spasen Kristovou smrtí na kříži a jeho utrpením, musí být pravděpodobně slepý, když pod vnějším, třpytivým pláštíkem současné společnosti nevidí a nevnímá děsivý úpadek všech vyšších hodnot a všeobecný rozklad elementární lidskosti. Copak takto opravdu vypadá svět, který byl spasen?

   Ne, tisíckrát ne! Realita, kterou každodenně prožíváme, je sama o sobě až příliš očividným svědectvím toho, že spása a spasení musí přece jen tkvít v něčem úplně jiném, co by se v zásadním smyslu mnohem pozitivnějším způsobem odrazilo v každodenním životě jednotlivců i celé společnosti.

   Důrazně proto třeba říci: současné pojetí spásy a spasení je zkázonosný a nebezpečný omyl! Je to smrtelný uspávací prostředek, jehož prostřednictvím byla šikovně využita duchovní pohodlnost lidí za účelem získávání a rozšiřování příznivců křesťanských církví. Pozornost věřících však byla tímto způsobem odvedena od toho hlavního a nejpodstatnějšího! Od poznání, v čem je spása opravdu skrytá!

   Spása nespočívá v Kristově smrti a zmrtvýchvstání! Spočívá jedině v Kristově Slově, ve kterém nám bylo jasně ukázáno, jak máme myslet, cítit, mluvit a jednat. Kdo přijme toto Slovo a bude podle něj opravdu žít, ten zaručeně dojde k spáse. Jiná cesta k ní nevede a nikdy ani nevedla! Kdyby byl právě na tuto skutečnost církvemi kladen hlavní a jediný důraz, dnes by pravděpodobně vše na naší planetě vypadalo úplně jinak. Určitě rozhodně lépe!

   Žel, důraz se však kladl na něco úplně jiného a tímto způsobem byla výhybka, vedoucí ke skutečnému spasení, nastavená nesprávným směrem.

   Zkusme nad tím už jednou vážně pouvažovat! Naše spása spočívá jedině v životě podle Slova Pravdy, v životě podle učení Ježíše Krista! K spáse tedy může dospět pouze ten, kdo se snaží žít tak, jak nám ukázal Spasitel. Nikdo jiný!

   Lidé obecně i celý svět však nežijí podle Spasitelových slov, a proto jsou na míle vzdáleni od spásy. Ba právě naopak, kráčejí k záhubě! K své osobní i k záhubě celé civilizace! Tvrdit v takovéto situaci, že svět už byl spasen Kristovým křížem a zmrtvýchvstáním je doslova absurdní.

   Vždyť lidstvo v podstatě ještě dosud vůbec nepochopilo a neprovedlo nejdůležitější princip Kristovy nauky, spočívající v zásadě, že vůči ostatním se máme chovat tak, jak chceme, aby se jiní chovali vůči nám. Svět se ve skutečnosti vůbec neřídí principem pomáhající lásky, vzájemné podpory, úcty a lidské sounáležitosti.

   No a žel, nemalou vinu na tomto stavu mají všechny křesťanské církve, které svým věřícím správným způsobem neukazovaly, jak skutečně dospět k spáse. Ty křesťanské církve, které ještě dosud mylně prohlašují, že spása spočívá v smrti a vzkříšení Ježíše Krista. Je to lež, protože skutečná spása spočívá jedině v životě podle Kristova učení a v ničem jiném!

   Podobné omyly mohly a dosud mohou církve hlásat pouze proto, že většina věřících neměla odvahu, čas a ani chuť hlouběji se zamyslet nad tím, co jim je jejich církevní vrchností předkládáno. Slepě a bez vlastního přemýšlení pouze vše apaticky přijímali. To je ale nesprávné!

   Lidé by už konečně měli začít samostatně uvažovat, hledat a nakonec také najít spásu tam, kde opravdu je: v životě podle učení Ježíše Krista! Pokud to pochopí a zrealizují, velmi pozitivně se to projeví nejen na kvalitě jejich vlastního, osobního života, ale také na zlepšení kvality mezilidských vztahů v jejich nejbližším okolí a nakonec i v celé lidské společnosti. A až bude tímto způsobem žít většina lidí na naší planetě, pouze pak lze hovořit o reálné naději na spásu tohoto světa.

Autor: František Skopal | pátek 26.4.2019 14:49 | karma článku: 18,20 | přečteno: 828x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 81x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  8:38

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  8:38

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik