Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Odpovědnosti neujdeš, člověče!

   Člověk má dar svobodné vůle a tímto s darem může opravdu svobodně disponovat. Může jej používat k dobru, nebo ke zlu - to je čistě jeho osobní věc.

   Může se tedy rozhodovat zcela svobodně, avšak v žádném případě se již potom nemůže zbavit důsledků, které mu jeho rozhodnutí přinesou.

   S darem svobodné vůle je totiž neoddělitelně spojena ODPOVĚDNOST! Odpovědnost za všechno, co jsme kdy mysleli, cítili, mluvili a činili! Ať již to bylo dobré, nebo špatné! Spravedlivý a neomylný Zákon zpětného účinku nám vrátí vždy přesně to, co jsme sami ze své svobodné vůle do toho stvoření zaseli. Pokud to bylo dobré, vrátí se nám dobro a pokud to bylo špatné, vrátí se nám zlo!

   Je to tak úžasně jednoduché a dokonalé, že člověk musí zůstat opravdu v úžasu nad neomylným děním, jehož prostřednictvím se samočinně naplňuje velká Spravedlnost Páně.

   Co kdo zaseje, to také sklidí! Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá! Tato přísloví nejsou ničím jiným, než vyjádřením neomylného Zákona, jehož účinkům nemůže ujít nikdo z lidí. Buďme si toho vědomi a od této chvíle se snažme sít ve svých citech, ve svých myšlenkách, ve slovech a činech pouze dobro, abychom mohli pouze dobro sklízet.

   To je totiž jediná cesta ke spokojenosti, štěstí a naplnění lidského bytí na této zemi. Neboť ke štěstí, ke spokojenosti a k vnitřnímu míru se nemůžeme nikdy dopracovat tak, že budeme jednat nečestně, nečistě a nespravedlivě, že budeme lhát a zraňovat jiných a podobně, jak je to dnes obecně zvykem.

   Ten zdánlivý prospěch, to zdánlivé dobro a štěstí, které tím získáme, nemůže mít nikdy trvalý charakter, protože nakonec nás přece jen vždy dostihnou spravedlivé zpětné účinky.

   Lidi a světskou spravedlnost lze totiž oklamat, avšak nikdy nelze oklamat velkou Spravedlnost Páně, která dříve nebo později každému vrátí přesně to, co on sám zasel. Taková je skutečná pravda o životě!

   Kdyby lidé znali tuto jednoduchou zákonitost a plně si uvědomovali, co to pro každého z nich osobně znamená, museli by se stranit každého špatného činu, každého špatného slova, ba každé špatné a nečisté myšlenky, nebo citu.

   Museli by se stranit všeho zla, protože i za to nejmenší a nejnepatrnější jednou zcela určitě ponesou osobní odpovědnost, které se nikdo z nás nemůže vyhnout.

   Pokud však člověk o těchto věcech ví, nebo alespoň něco tuší, musí se s hrůzou dívat na špatné, nečestné, nečisté, a nesprávné jednání většiny současných lidí, protože spravedlivé zpětné účinky, které je jednou za to očekávají, budou muset být pro ně doslova tragické, nebo až zničující.

   Proto ten, kdo je ještě schopný zamyslet se nad sebou a svým jednáním, ať tak učiní se vší vážností. A pak ať se urychleně změní tak, aby mu spravedlivý Zákon zpětného účinku mohl přinášet pouze dobro.

   Vím, že tato slova si nepřečtou mnozí lidé, kterým by mohli nesmírně pomoci, protože na podobné, z jejich pohledu "hlouposti" nemají čas. Nebo takovým "nesmyslům" a "výmyslům" prostě nevěří. Zmíněné vesmírné Zákonitosti však neberou žádný ohled na to, zda o nich lidé vědí, nebo ne! Zda o nich vědět chtějí, nebo nechtějí! Tyto Zákonitosti jednoduše fungují! Ve svém klidném, neotřesitelném a neosobním působení nakonec zničí každého, kdo si z jejich neznalosti a z vlastní lehkomyslnosti každou hodinu, každou minutu, ba každou sekundu sám pro sebe formoval smrtonosnou lavinu zpětných účinků.

   Účinky téže Zákonitosti však stejně klidně a neosobně pozvednou k míru, štěstí, radosti a spokojenosti každého, kdo se vědomě snažil konat pouze dobro.

   Každý z nás má právo svobodné volby a pouze na něm záleží, jakou alternativu si sám pro sebe vybere. Jedině on sám bude totiž muset nakonec sklidit veškerou úrodu, kterou si zasel.

Autor: František Skopal | pátek 10.5.2019 15:33 | karma článku: 6,39 | přečteno: 122x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 81x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla Rakušanovi matka oběti

25. dubna 2024  16:02

Aktualizujeme Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Soud zrušil odsouzení Weinsteina za sexuální delikty, nařídil nový proces

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  15:52

Aktualizujeme Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

Pořadatelka nahé párty dostala v Rusku pokutu, provinila se kritikou války

25. dubna 2024  15:14

Moskevský soud ve čtvrtek uložil pokutu 50 tisíc rublů (asi 12 750 korun) televizní moderátorce a...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno 

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik