Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co bude, když pohár trpělivosti Páně proteče a nastane Apokalypsa?

   „Moje je pomsta! Já odplatím!“ Tak zní slova skutečného Majitele Země, jehož Zákony byly lidmi po tisíciletí pouze pošlapávána.

   Při rozhlasové diskusi o problematice počasí a extrémních klimatických jevech dostal jistý meteorolog otázku, zda přijde jednou čas, kdy budou moci lidé ovládat počasí. Odpověď byla až příliš jednoznačná: Nepřijde nikdy! Onen meteorolog to zdůvodnil tím, že celkový ráz počasí na naší planetě ovlivňuje hlavně Slunce. No a veškerá energie, kterou dokáží lidé svým úsilím vytvořit je ve srovnání s energií Slunce doslova zanedbatelnou. Z toho vyplývá, že i při té nejmodernější technice a tom největším vědeckém pokroku budou na naší zeměkouli vždy reálně existovat síly, které lidstvo přesahují a které zůstanou lidstvem neovladatelné.

   Ano, v kontextu velkého vesmírného dění je naše planeta i se všemi jejími obyvateli pouze bezvýznamným zrnkem prachu. No a velké vesmírné dění jako celek, i jeho nejnepatrnější jednotlivosti - všechno toto je řízeno určitými, pevně stanovenými zákonitostmi, na jejichž základě vznikl život, a na jejichž základě celé univerzum funguje.

   Pokud někdo tvrdí, že život vznikl náhodně mýlí se, protože i ty takzvané náhody se musely vyvíjet a probíhat právě v rámci zmíněných, pevně stanovených zákonitostí, kterým podléhá veškerá hmota i veškeré dění ve vesmíru. A tyto pevné, neotřesitelné, neměnné a inteligentní zákonitosti vložil do chodu univerza jeho velký Konstruktér a Programátor - jeho Tvůrce.

   V hlubokém uvědomění si tohoto širokého kontextu celkového vesmírného dění a nepatrného místa lidského druhu v něm, by měl v každém z nás vzniknout určitý druh pokory, pramenící z poznání naší malosti a nepatrnosti.

   Žel, obecně však lidé nejsou vůbec pokorní a nechtějí si uvědomit svou zranitelnost a nepatrnost v porovnání s ohromnými silami vesmíru, jehož jsou nedílnou součástí.

   Paradoxně právě naopak! Jsou pyšní, domýšliví a cítí se být pány. Podle toho také jednají. Mezi sebou navzájem i ve vztahu ke své planetě. Nestarají se a nikdy se nestarali o zákonitosti, kterým bezvýhradně podléhá veškeré dění ve vesmíru, a tedy i oni samotní. Vytvořili si své vlastní, lidské zákony, na základě kterých si navzájem způsobují rozmanité strádání, bolest a utrpení. Doslova systematicky ničí a potírají nejen sebe samých, ale také všechno ostatní na naší planetě. V konečném důsledku je lidmi, v jejich odtrženosti od velkých zákonitostí univerza, hnáno vše do záhuby.

   Končí však už pýcha i domýšlivé a bezuzdné  řádění lidského druhu na planetě Zemi! Končí staleté ignorování velkých Zákonů Tvůrce univerza, které se lidé nikdy nesnažili objektivně znát a přizpůsobit jim svůj život. Řídíce se jen a jen svými vlastními, omezenými zákony, udělali z této nádherné planety jenom chlév plný nečistoty, domýšlivě se cítíc pány Země, ačkoli ve skutečnosti jsou na ní pouze hosty.

   Dost už bylo tohoto všeho! Dost už bylo také všech upozornění o nevyhnutelné změně myšlení a jednání lidí! Upozornění o takzvaném konci světa, nebo o velké celosvětové katastrofě, která musí přijít, pokud k zmiňované, pozitivní změně v myšlení a jednání lidstva nedojde.

   Zajisté, že mnohé z těchto výstrah o konečném zúčtování byly nejednou přednášeny se špatnými, nečistými, nepoctivými a různými bočními, zištnými úmysly. To je fakt! Vždyť co by takzvaní "šikovní" lidé nevyužili ve svůj osobní prospěch.
 
   Nicméně stále, po celou dlouhou historii naší civilizace tu vždy byli lidé, kteří na tyto závažné skutečnosti upozorňovali s čistými, nezištnými úmysly. Upozorňovali, vystříhali a varovali! Nic však nepomohlo a nepomáhá! Vše je pouze na posměch! Proto přichází čas toho, co je psáno: „Moje je pomsta! Já odplatím!“ Tak zní slova skutečného Majitele Země, jehož Zákony byly lidmi po tisíciletí pouze pošlapávána.

   Jak již bylo na začátku řečeno, pozemský člověk byl, bude a vždy také zůstane nepatrným a bezbranným vůči mocnému přírodnímu dění. No a právě toto přírodní dění tentokrát nahradí a vystřídá ono trpělivé, staleté upozorňování na nutnost změny v myšlení a jednání lidí.

   K lidem, kteří byli vždy hluší vůči všem výstrahám a upozorněním promluví tedy nyní přírodní dění! A už to začíná! Na jedné straně přírodní katastrofy a anomálie, a na druhé straně zvýšený tlak Světla, vynucující změnu myšlení. Kdo ve svém křečovitém upnutí se na starý a navyklý způsob myšlení nebude chtít myslet po novém, toho psychika začne pod zvýšeným tlakem Světla nevyhnutelně kolabovat a selhávat. Také současní vědci předpovídají, že právě deprese se stane nemocí třetího tisíciletí.

   Už to tedy nebudou pouze slova, kterým se dosud lidstvo vždy jen vysmívalo! Už následují činy! Následuje drsná řeč přírodního dění a zvýšeného tlaku Světla! I jedním i druhým má být poukázáno na nesprávnost dosavadního způsobu života a na nutnost změny k lepšímu. Změny ve smyslu poznávání a podřízení se velkým Zákonům univerza! Buď to lidstvo dokáže, nebo bude zlomeno! Zlomeno zvenku i zevnitř! Zevně přírodním děním a zevnitř kolapsem vlastní psychiky, jejíž vnitřní pochody se nezachvívaly ve smyslu velkých Zákonitostí univerza.

   "Moje je pomsta! Já odplatím! "Následuje bolestné prožívání, když jsme to nechtěli jinak! Kdo si však ani prostřednictvím nadcházejícího, těžkého prožívání, ať už vlastního, nebo druhých nebude schopen uvědomit nutnost osobní, vnitřní změny, ten bude zlomen definitivně!
 
   Vše, co se bude dít, nebude žádná náhoda, jak by si to mnozí ve své povrchnosti, nevědomosti a zlehčování rádi vysvětlili. Právě naopak! Vše nastávající dění proběhne v rámci zákonitostí univerza, které lidé nechtěli nikdy znát a jejichž prostřednictvím si nakonec Vyšší Moc přece jen plně uplatní svá legitimní práva i na této vzpurné a odbojné malé planetě.

Autor: František Skopal | pondělí 1.7.2019 15:28 | karma článku: 6,38 | přečteno: 156x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 81x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik