Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stvořitel a jeho dílo jsou dokonalé! Proč tu tedy máme nedokonalost?

   Jsem rád, když mé články čtou lidé, kteří nad nimi uvažují a snaží se mi vytknout případné nelogičnosti a nesrovnalosti, které v nich, podle jejich názoru jsou.

   Uvádím výňatek z reakce jednoho čtenáře. V něm se mě snaží usvědčit z nelogičnosti a rozporuplnosti. Reakce se týká mého předchozího článku s názvem: Neposkvrněné početí Ježíše Krista. Cituji:

   Autor píše: "Stvořitel je dokonalý a dokonalé je i vše, co vytvořil." Z této věty vyplývá, že i člověk musí být dokonalý (neboť nedokonalý může být člověk pouze tehdy, pokud by nebyl vytvořen dokonalým Stvořitelem).

   Autor píše: "ve stvoření nemůže dojít k ději, nebo k činu, který by nějakým způsobem vybočoval z rámce působení Zákonů stvoření" a zároveň autor mluví o "bídě, utrpení a zlu na zemi." Z toho vyplývá, že bída, utrpení a zlo bylo naplánováno Stvořitelem a jeho dokonalým stvořením ...

   Podobně autor mluví o "fatální nevědomosti a neznalosti", které tedy také musí být plánem Stvořitele.

   Autorovi slova "všechno lidské dílo je kusé a nedokonalé" vedou:

a) k rozporu s tím, že člověk by měl být dokonalý, protože Stvořitel tvoří pouze dokonalé věci

b) k závěru, že to byl plán Stvořitele

   Tolik tedy námitky. Ve skutečnosti však v mých slovech žádného rozporu a žádné nelogičnosti není, co se nyní pokusím vysvětlit.

   Stvořitel je dokonalý a dokonalé je vše, co vytvořil. To je absolutní Pravda! Stvořitel stvořil dokonale fungující stvoření, jehož součástí je také člověk. Ve vyšších úrovních stvoření, kde se všechny bytosti tam žijící řídí pouze Vůlí Páně, to znamená poznáním a respektováním dokonalých Zákonů stvoření, v těchto úrovních vládne všude pouze štěstí, radost a mír.

   Pozemský člověk dostal od Stvořitele, kromě jiných, dva velké dary, o kterých se je potřeba zvláště zmínit právě v souvislosti s naší problematikou. Prvním z nich je dar svobodné vůle - dar svobodného rozhodování se. Druhým darem je hluboko uvnitř každého člověka ukrytý předpoklad a schopnost stát se dokonalým.

   Člověk má tedy schopnost a všechny předpoklady stát se dokonalým, ale zároveň také svobodnou vůli, na jejímž základě se může dobrovolně rozhodnout, zda bude k dokonalosti ve svém životě opravdu směřovat. No a právě existence svobodné vůle je klíčem k pochopení toho, proč se v dokonalém stvoření Páně nachází nedokonalost, bída a utrpení.

   Lidé mají totiž dvě možnosti: Buď se ze své svobodné vůle rozhodnou kráčet k plné realizaci Stvořitelem jim darované schopnosti stát se dokonalými, což znamená, že se budou snažit poznávat jeho dokonalé Zákony a zároveň také žít v souladu s nimi. A to jim musí přinést štěstí, klid a mír přesně tak, jak je tomu ve vyšších úrovních stvoření.

   Nebo, využitím práva své svobodné vůle, se svobodně rozhodnou hledat štěstí jinými cestami, než těmi, které jim ukazuje Vůle Páně. Rozhodnou se kráčet životem tak, jak oni sami chtějí a jak oni sami považují za vhodné a dobré. Je to cesta vlastního chtění, která nebere ohled na dokonalé Zákony stvoření. Kdo se jí rozhodl jít, toho nezajímá jejich poznání, ani přizpůsobení vlastního života jejich dokonalému působení.

   Člověk má ve své svobodné vůli na takovéto rozhodnutí právo, avšak v každém případě je to pro něj rozhodnutí zhoubné. Svým nerespektováním Vůle Páně, svým přesvědčením, že on sám to ví lépe, zasévá kolem sebe pouze nedokonalost, nemoci, bídu a utrpení. Nedokonalost, nemoci, bídu a utrpení, za existenci nichž nelze v žádném případě vinit Stvořitele, ale jen a jen člověka, který tak činí ze své vlastní svobodné vůle.

   Stvořitel je dokonalý a dokonalé je vše, co vytvořil! Nedokonalost a zlo vnesl do stvoření pouze člověk, a to zneužitím své svobodné vůle a svou snahou vědět všechno lépe.

   Avšak člověk, který se rozhodl jít takovýmto nesprávným směrem, je částí stvoření, a tedy on sám, všechna jeho rozhodnutí a všechny jeho činy zůstávají podrobeny působení Zákonů stvoření. A ty mu v spravedlivém zpětném účinku vrátí přesně to, co ve své svévoli, neznalosti a nerespektování těchto Zákonů zaséval. Na sobě samém musí potom prožívat nemoci, bídu, utrpení, nespokojenost, vnitřní nenaplnění a mnoho, mnoho jiného, čím je bolestivě zraňován a hoblován, dokud hluboko v sobě neprožije a nepozná životní nutnost přizpůsobení se dokonalým Zákonům Nejvyššího.

   Pokud to však nebude schopen, ani ochoten nikdy udělat, nakonec ho zvratné působení těchto dokonale působících Zákonů zničí. Zničí a vymaže ze stvoření jako škůdce, který v sobě nenašel ochotu zrealizovat, Stvořitelem do něj vložen, osobní předpoklad k dosažení lidské dokonalosti.

   Kristus, Syn Nejvyššího, nám přišel svým učením ukázat, jaká je Vůle Páně ve stvoření. Jeho učení ukazuje způsob, jak cítit, mluvit, myslet a jednat tak, abychom jednali v souladu s touto Vůlí, a abychom se tímto jediným možným způsobem stali šťastní a lidsky dokonalí.

    K realizaci naší osobní, lidské dokonalosti, máme však vymezeny pouze určité časové období, jehož konec se velmi rychle blíží. Po překročení této časové hranice se celé stvoření stane absolutně dokonalým, protože všechno, co zneužívalo svou svobodnou vůli a dobrovolně odmítalo směřovat k dokonalosti, bude ze stvoření vypuzeno. Stane se tak proto, aby konečně úplně všude ve stvoření zavládl mír, spokojenost, štěstí a dokonalost.

Autor: František Skopal | čtvrtek 8.8.2019 14:59 | karma článku: 8,46 | přečteno: 307x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 81x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik