Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jaká je pravda o zmrtvýchvstání Ježíše Krista? - doplňující fakta

   Nastala doba, v níž už lidé prostě nemohou nadále setrvávat v krásných, hřejivých, ale nesprávných a nereálných představách, mezi které patří také víra ve vzkříšení těla, odporující dokonalým Zákonem Páně.

   Všechny zázraky, popsané v starém Zákoně, i zázraky učiněné Ježíšem, se udály v rámci těchto Zákonů, které jsou dokonalé, a proto neměnné. Lidé mohou o zmíněných skutečnostech uvažovat tak nesprávně, jako dosud uvažovali pouze proto, že absolutně nejsou schopni pochopit pojem - DOKONALOST.

   Představme si nějakého cestovatele, který by přišel s puškou, fotoaparátem, dalekohledem a jinými výdobytky moderní techniky mezi domorodce v amazonských pralesích, kteří se ještě nedostali do styku s naší civilizací. Pro tyto lidi se budou činy, provedené "bílým člověkem" s jeho technickými pomůckami, rovnat zázrakům. My však víme, že o žádné zázraky nejde.

   No a podobně je to také se zázraky, popsanými v Bibli. Lidé je vnímali jako zázraky právě proto, že neznali, a ani dosud neznají Zákony stvoření, jeho základní stavbu, a také nevědí absolutně nic o existenci a schopnostech malých a velkých přírodních bytostí - bytostných sil přírody.

   No a navíc si je třeba ještě zvlášť uvědomit, že v osobě Ježíše Krista šlo o výjimečné vtělení bezbytostné podstaty Stvořitele do těla pozemského člověka, což umožňovalo dělat opravdu neuvěřitelné a obdivuhodné věci, které by obyčejný lidský duch nebyl schopen provést. Proto tedy mohl Kristus darovat zrak slepému od narození, vyléčit chromého, atd.

   Nicméně všechny tyto zázraky se děly vždy pouze v rámci dokonalých Zákonů Tvůrce univerza, protože nic jiného v jeho stvoření ani není vůbec možné. Ale všechno má zároveň také své meze, pevně stanovené týmiž dokonalými Zákony Nejvyššího.
 
   No a právě proto je jednou ze základních povinností každého člověka, žijícího ve stvoření, poznávat svou domovinu, poznávat Zákony, které v ní vládnou, a naučit se je také uplatňovat ve svém životě. Tak se pak stane postupně schopným neomylně rozpoznávat vše, co je v jejich rámci ještě možné, a naopak, také vše, co je již nezdravým výmyslem, naivní fantazií, nebo škodlivým bludem.

   Podle dosud obecně zažitého názoru vstal tedy Pan Ježíš tělesně z mrtvých, a pokud to domyslíme do konce, ve svém hmotném těle žije stále až dosud, to znamená, už 2000 let. No a na základě této víry doufají také všichni křesťané ve vzkříšení svého pozemského těla a ve věčný život v hmotném těle.

   Pokud se nad tím skutečně samostatně a neovlivněně zamyslíme, musí nám něco nesouhlasit, a zároveň musíme zapochybovat, zda je to vůbec možné.

   A teď tedy ke konkrétním slovům z Lukášova evangelia, kde Ježíš říká učedníkům, že není žádný duch, ale má tělo a kosti.

   Pozemský člověk se skládá ze tří základních částí, nebo úrovní. Z hrubohmotné - to je jeho fyzické tělo, z jemnohmotné - to je jeho duševní tělo, a z duchovní - to je zase jeho duchovní tělo.

   Pokud člověk pozemsky zemře, automaticky přechází do jemnější úrovně a ocitá se ve svém jemnějším, duševním, nebo jemnohmotném těle. V něm pak žije v jemnohmotné úrovni, která je však pro něj stejně pevná a "hmotná", jako pro fyzické tělo hmotné prostředí.

   Duše má tedy také své tělo a pohybuje se v prostředí, ve kterém jsou stejně, jako na zemi,  stavby, příroda, stromy, zvířata i lidé. Toto prostředí je tedy pro lidskou duši stejně hmotné, jako je pro nás naše prostředí na zemi. Je pouze jiného, jemnějšího druhu.

   Pan Ježíš po své smrti definitivně opustil své fyzické, pozemské tělo, a učedníkům se zjevoval ve svém duševním, jemnohmotném těle. Prostřednictvím osobní, citové vazby, prostřednictvím vnitřní čistoty a prostřednictvím intenzivního duchovního růstu se totiž stali učedníci schopní vnímat tuto jemnější realitu a setkání s Pánem, aniž by o tom oni sami vůbec něco věděli, vnímali právě na této jemnější úrovni.

   Proto tedy učedníkům mohl Ježíš říci, že má tělo a kosti, to znamená, že není žádný duch, čili přelud. Měl totiž zcela reálné a hmatatelné tělo, pouze jemnohmotného druhu.

   A právě, jak již bylo řečeno, na této jemnější úrovni se uskutečnilo celé, v Bibli zmiňované setkání i celá vzájemná komunikace, což následně učedníci, ještě neznalí jednotlivých úrovní stvoření, ztotožnili s úrovní hmotnou, jak nám o tom píše Lukáš.

   Zůstává totiž například otázkou proč, pokud Pan Ježíš vstal tělesně z mrtvých, se neukázal třeba Pilátovi, židovské veleradě, nebo ostatnímu lidu. Jednoduše proto, že to z hlediska jemnohmotné podstaty jeho těla už nebylo možné. Tuto jemnější podstatu, nebo úroveň, byli schopni vnímat pouze jeho nejbližší, citově a duchovně na něj navázání, kteří na základě dlouhodobé duchovní přípravy dokázali vnímat jemnější realitu přesně tak, jako vnímali realitu pozemskou.

   Naděje ve vzkříšení těla je tedy chiméra, která se nikdy nemůže naplnit, a lidé v dnešní době by už opravdu neměli věřit v neproveditelné přeludy a chiméry.

    Neboť v době velkých proměn, která se nezadržitelně blíží, bude každý z nás potřebovat opravdu pevnou oporu, aby vůbec dokázal obstát. A tou jedinou pravou a pevnou oporou se nám může a má stát znalost, a poctivá snaha o každodenní žití v souladu s dokonalými Zákony Tvůrce univerza, ve kterých se po celé věky a beze změny naplňuje jeho neotřesitelná Spravedlnost a nevyčerpatelná Láska.

    A na závěr ještě odpověď na přímou otázku, proč našla Marie Magdaléna prázdný hrob, když Pan Ježíš nevstal tělesně z mrtvých. Proto, že na přání matky Marie nejvěrnější z učedníků tajně vzali jeho tělo a pohřbili ho na jiném, lidské nízkosti vzdáleném místě.

Autor: František Skopal | čtvrtek 2.7.2020 15:51 | karma článku: 8,90 | přečteno: 320x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 81x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik