Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Migrace a práce v zahraničí má značná duchovní negativa

    V současném, absolutním odtržení lidstva od přirozené podstaty fungování universa, nejsme již téměř schopni zdravě uvažovat ani o těch nejzákladnějších souvislostech, týkajících se skutečné kvality našeho života na zemi.

   Vždyť si jen uvědomme, že pokud přineseme palmu z Afriky a zasadíme si ji doma v zahradě, s nadcházejícím podzimním chladem nám bude stále více chřadnout, a po prvních mrazech určitě vyhyne. A úplně stejně se povodí také borovici, zasazené v oáze na Sahaře, protože každá rostlina se může plně, zdravě a do vší krásy rozvinout pouze v prostředí sobě vlastním. V prostředí, svými podmínkami plně odpovídajícím jejímu druhu.

   A nejinak je tomu také u člověka. Také on je svým způsobem "rostlina", zasazená účinky univerzálních Zákonitostí na zcela konkrétní místo na zemi, které mu poskytuje ty nejvhodnější podmínky k jeho osobnostnímu růstu a plnému duchovnímu rozvinutí.

   Avšak lidé se sami od sebe domýšlivě pasovali za moudřejší, jako přirozené dění. A tak se realitou dneška stává vystěhovalectví a celosvětová migrace za prací. Všechna média i politické garnitury mají plná ústa pojmů, jako pracovní mobilita, využití pracovního trhu v rámci Evropské unie a mnoho jiných, podobných frází.

   A tak tu tedy stojí proti sobě na jedné straně naprosto přirozené a univerzálním Zákonitostem odpovídající dění, a na druhé straně lidský rozum, jeho "moudrost" a jeho vlastní priority, s jejichž nejdůležitější jsou samozřejmě peníze.

   Ano, a jsme u kořene problému! Peníze a honba za nimi jsou v podstatě tou jedinou, hlavní příčinou současné nezdravé, nesprávné a Zákonitostem ve stvoření odporující, celosvětové migrace. Ale protože naše společnost, jakož také všechny národy země, naivně uvěřila, že právě ekonomické a finanční hledisko představuje jedno z nejdůležitějších kritérií kvality lidského života, široké veřejnosti se prezentuje zmíněná, všeobecná celosvětová migrace za penězi a pro peníze jako mimořádný pokrok, jako něco žádoucího a souvisejícího s dnešní moderní dobou.

   A tak jsou ve jménu "pokroku" a "moderního civilizačního trendu", ale ve skutečnosti pouze ve jménu peněz a stále větších zisků, uměle vytrhávány desetitisíce lidí z půdy, která jim byla určena někým Vyšším, a která je tedy pro ně osobně tou nejvhodnější. No a tito lidé musí potom podobně jako rostliny, přesazené do cizorodých podmínek, celkem zákonitě postupně  chřadnout, živořit a zakrňovat, co v praxi znamená, že je jim znemožňován zdravý a plnohodnotný osobnostní a duchovní rozvoj.

   Jelikož však žijeme v době paradoxů, právě mnohé ze zmíněných obětí doby se budou snažit za každou cenu přesvědčit sebe sama i ostatní, že ony přece v žádném případě nechřadnou a neživoří, ale právě naopak! Daří se jim mnohem lépe, než v jejich vlasti. Vydělávají nesrovnatelně více a mohou si tedy dovolit to, co by si nikdy doma nedovolily, nejednou dělajíc kariéru, o jaké by se jim opravdu ani nezdálo.

   Ubozí nevědomí a politováníhodní, snažící se být chytřejší než Zákony, spravující univerzum. Vždyť pokud by měli žít v zemi, kterou tolik opěvují, proč se v ní nenarodili? Jednoduše proto, že tam nepatří!

   A pokud půjdeme do důsledků, je snad opravdu jediným smyslem lidského života vydělávat pouze co nejvíce peněz a moci si pak za ně co nejvíce "užít"? Pro miliony povrchních a mělkých lidí zajisté ano, alespoň oni sami jsou o tom skálopevně přesvědčeni, avšak je podobné pojetí "smyslu života" také ve skutečnosti jeho smyslem? Copak jsme se opravdu narodili pouze pro toto? Jsou peníze a možnosti, které nám jejich vlastnictví poskytuje, skutečně tou nejvyšší metou, o jakou máme v našem životě usilovat? Ale v čem bychom se pak radikálně lišili od zvířat, pokud by naším cílem mělo být pouze dobře jíst, množit se a ve volných chvílích si co nejvíce "užívat"?

   Ne, tisíckrát ne, i když se nás o tom všichni snaží přesvědčit na každém kroku. Skutečný smysl našeho bytí na zemi spočívá v osobnostním a duchovním dozrávání, jehož konečným cílem je získání a osvojení si těch nejušlechtilejších lidských hodnot: osvojení si skutečné lidskosti - pravého lidství. To je směr, kterým se ubírá vývojový proces na planetě Zemi a blízká budoucnost nám o tom vydá hmatatelné svědectví.

   Neboť skutečně, v blízké, ve velmi blízké budoucnosti budou smět na zemi přebývat již pouze lidé, splňující zmíněná kritéria, protože svět jednoduše nepůjde dále tím směrem, jakým se ubíral doposud. Ano, nezadržitelně se blíží úsvit nového lidstva! Nedejme se proto zmýlit dnešní, od všech pravých hodnot odvrácenou dobou, neboť nakonec také ona samotná je se svou, k vrcholu se blížící pokřiveností všech věcí, znamením rozhodujícího obratu. Čím je totiž noc temnější, tím bližší je svítání! Také toto je v podstatě jeden z prostých, každodenně se opakujících, přírodních zákonů.

   Náš život na zemi je tedy jakousi školou, v níž se máme naučit být skutečně lidmi. No a právě působením železných a neomylných Zákonů, usměrňujících správným způsobem všechno ve stvoření, se každý z nás rodí přesně tehdy a tam, kam podle své zralosti patří. Zde prožívá své dětství, dospívání a dospělost. Setkává se s lidmi, se kterými se setkat má, což opět není žádná náhoda, protože v nevyhnutelném styku právě s těmito konkrétními lidmi dochází k oboustrannému, vzájemnému obrušování a vyzrávání osobností všech zúčastněných.

   Ale pozor! Neomylné, vyšší Zákony mají na zřeteli vždy jen to nejdůležitější: duchovní a duševní vzestup lidského jedince. No a na základě tohoto jednoho jediného, rozhodujícího kritéria se může stát, a také se běžně stává, že podmínky, do kterých se někteří lidé rodí bývají nepříznivé, tvrdé a často krát až nesnesitelné. Avšak vždy jsou přesně takové, jaké dotyčný potřebuje, aby duchovně pokročil a aby mohl, nejednou i v nesnadném prožívání odložit staré chyby, případně splatit nebo vymazat své dávno minulé, nevyrovnané účty.

   Každý z nás je jiný, každý má za sebou jinou minulost, a proto také potřebuje úplně jiné podmínky ke svému dozrávání. Právě proto se někdo rodí zdravý a jiný nějakým způsobem zdravotně postižený, někdo dobrým a jiný zase méně dobrým rodičům, někdo v bohaté, jiný v chudé zemi a tak dále.

   Zákony stvoření se nemýlí! Neomylně a spravedlivě dávají každému přesně to, co potřebuje. To, co potřebuje! Ne snad to, co by si on sám přál a co by mu bylo příjemné, ale jen a jen to, co je užitečné k jeho duchovnímu vzestupu, sledujícímu jediný cíl: dosažení požadované duchovní zralosti, která jediná nás bude opravňovat k životu v zmiňované, blížící se době nového lidstva.

   No a každý člověk, kterému smělo být poodhaleno poznání pravého smyslu "školy života", musí pak s velkým smutkem v srdci pozorovat, jak tisíce mladých lidí, přesvědčovaných rodiči, učiteli, politiky i sebou samými, opouštějí svoji vlast a odcházejí, v podstatě pouze za penězi, do pro ně duchovně nepodnětného prostředí. Do prostředí, v němž ve skutečnosti nemohou správně duchovně růst, i když si snad ekonomicky velmi výrazně pomohou. Toto prostředí totiž není pro ně vhodné a nebylo pro ně ani určeno, a proto v něm musí zcela zákonitě duchovně i duševně živořit a chřadnout, jako rostliny, přesazené do nevhodného klimatického pásma. Tím však promrhávají drahocenný a neopakovatelný dar svého současného pozemského bytí, neboť jeho skutečný smysl vyměnili za peníze a hmotný prospěch.

   Místo každého z nás je doma! Na rodné hroudě! Pouze zde můžeme naplnit své životní poslání! Nikde jinde ve světě se tak nestane, protože tam jednoduše nebudeme potkávat a poznávat lidi, které můžeme potkat a poznat pouze doma. Mimo své vlasti zůstaneme vždy jen cizinci. Zůstaneme vždy jen  rostlinami, vykořeněnými z rodné země, které musí duchovně chřadnout a odumírat, i kdyby se jim snad hmotně mimořádně dařilo. Neboť tak, jako zákeřný jed postupně otravuje tělo, tak postupně a zákeřně je otravována naše duše v cizím prostředí.

   Nezaprodávejme sebe sama za peníze! Nejsou toho hodné! Neboť nic nám nebude užitečné, kdybychom byť celý svět získali, pokud při tom uškodíme své duši.

   A všichni ti, kteří po přečtení tohoto textu začnou okamžitě shromažďovat tisíceré argumenty proti, všichni ti se žel stanou pouze  politováníhodným příkladem omezeného myšlení malých pozemských lidí, kteří se ve své domýšlivé rozumové snaze vědět všechno lépe, odvažují stavět proti přirozeným, jednoduchým a dokonalým Zákonům Páně ve stvoření.

Autor: František Skopal | čtvrtek 29.10.2020 15:54 | karma článku: 16,16 | přečteno: 406x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 81x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

AKTV už sedm let hájí zájmy televizí. Bojuje s piráty a za nové zákony

25. dubna 2024

Asociace komerčních televizí slaví letos na jaře již sedmé výročí od založení. Jejími prioritami...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  10:54

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  10:53

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Moderátorka Porupková ukázala jizvu v dekoltu a promluvila o rakovině

25. dubna 2024  10:48

Moderátorka zpráv FTV Prima Soňa Porupková (34) se na sociální síti svěřila fanouškům s tím, že má...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik