Výchova dětí začíná již před narozením

26. 11. 2020 16:10:48
Úplně všechno, a tedy také početí a narození dítěte, podléhá důsledným a neměnným přírodním zákonům, co zajisté nebude nikdo popírat. Ale působení těchto zákonů zasahuje ještě mnohem hlouběji, než se lidé dosud domnívali.

Přírodní zákony, nebo jinak řečeno, Zákony stvoření, totiž ovlivňují naprosto stejně důsledně také oblast skrytého, duševního dění, doprovázejícího početí i narození. To znamená, že zásadním způsobem ovlivňují vnitřní kvality dítěte. Z tohoto důvodu by proto rozhodně mělo být společensky žádoucí poznání jejich hlubokého a skrytého působení, které by následně mělo být využíváno tak, aby touha všechny rodičů po dobrých dětech nezůstávala pouze neuskutečněným přáním.

Neboť žel nevědomost, lhostejná povrchnost a všeobecná nechuť vniknout hlouběji do těchto důležitých souvislostí zapříčiňují, že již po staletí je naše zem zaplavována lidsky, duševně a duchovně nekvalitními jedinci, způsobujícími pouze zlo! Sobě samým, svým rodičům, i celé společnosti! A toto zlo je trpkým ovocem trestuhodné nevědomosti o zákonitém dění ve stvoření, jehož účinky působí bez ohledu na to, zda o nich víme, nebo nevíme.

Avšak lidé již nemohou zůstávat i nadále nevědomými. Je opravdu nejvyšší čas poznávat fungování Zákonitostí, které tak zásadním způsobem ovlivňují kvalitu mladé generace, a tím také osud a budoucnost celé planety.

Jak tedy vychovávat děti již před narozením? Jak co nejpozitivněji ovlivnit kvalitu svého potomstva? Toto vše spočívá v rukou budoucích rodičů, kteří však musejí bezpodmínečně znát a správně využít dva rozhodující zlomové momenty v období před narozením jejich dítěte

Prvním z nich je samotný akt plození. Co však může být takového neznámého na tomto procesu, o čem by se dosud nevědělo? Paradoxně, jde o věc nejdůležitější. A sice, o dodnes nepoznaný, duševní rozměr tohoto děje.

Uveďme příklad: pokud se ve vší čistotě a důstojnosti tělesně spojí dvojice, navzájem se milující hlubokou duševní láskou, bude jejich vnitřním stavem prozářen také samotný akt tělesného spojení.

Jako protipól si však vezměme tělesné spojení dvou lidí, jehož základem je jenom smyslnost. Nejednou i umělé, nepřirozené a tudíž nečisté, tělesné vydráždění.

Na jedné straně to tedy byla hluboká vzájemná duševní láska, zatímco na druhé straně šlo pouze o ukojení vybičované smyslnosti. Pokud by ale došlo v obou zmíněných případech k početí a k následnému narození dítěte, zcela určitě se to odrazí na jeho duševních kvalitách.

V prvním případě bude velký předpoklad, že přijde na svět osobnost vysokých lidských a duševních kvalit, zatímco v druhém případě se mimořádně zvyšuje riziko příchodu bytosti mnohem méně kvalitní, až nízké, inklinující více k živočišnému, než k ušlechtile lidskému, duševno - duchovnímu rozměru bytí.

Ano, je to tak, mezi kvalitou duševního stavu dvojice při aktu plození a vnitřními kvalitami nového člověka vládne přímá úměrnost.

No a dalším, druhým, ještě zásadnějším momentem v období před narozením je dosud nepoznaný děj, probíhající v polovině těhotenství. Jde o období, ve kterém dochází k prvním pohybům dítěte v těle matky. Tyto pohyby jsou způsobeny spojením zrajícího dětského tělíčka s lidským duchem, přicházejícím k pozemskému vtělení.

Abychom si to lépe objasnili, podívejme se do sféry, našim očím neviditelné. Jakmile dojde někde k početí, začínají se kolem nastávající matky okamžitě shromažďovat lidské duše, toužící po pozemském vtělení. A každá z nich by pro sebe velmi ráda zaujala nově se formující, tělesný příbytek.

Samozřejmě, jsou mezi nimi duše kvalitní i méně kvalitní. No a rozhodnutí, která z nich dostane tuto příležitost, spočívá v rukou budoucí matky. Ona určí, zda bude dítě dobré nebo špatné, zda bude jeho příchod štěstím a radostí pro celou rodinu, nebo naopak, neštěstím a zdrojem neustálých problémů doma i mezi lidmi.

Budoucí matka rozhodne duševním stavem svého nitra! Ním vytvoří stejnorodý most ke zcela konkrétní duši, nacházející se v její blízkosti, která na základě fungování Zákona stejnorodosti, dostane právě prostřednictvím duševního stavu matky příležitost ke spojení s dozrávajícím tělíčkem v jejím klíně. No a k tomuto ději dochází přesně v polovině těhotenství.

A tak se tedy na základě tohoto dění běžně stává, že ačkoli otec a matka fyzicky zplodí pozemské tělo dítěte, jeho skutečným, duchovním otcem nebo matkou, může být nějaká jiná osoba, žijící v blízkosti nastávající maminky. Osoba, která měla zásadní vliv na její duševní život právě v polovině těhotenství.

Uvedu příklad: jistý manželský pár očekával narození dítěte, avšak muž musel odejít do zahraničí. Poprosil tedy svého souseda, aby byl jeho těhotné manželce nápomocný. Vše nakonec dobře dopadlo, ale čím dítě více rostlo, tím nápadněji se začalo podobat na souseda! Nejen vzhledem, ale i povahou.

Rodiče si to nevěděli vysvětlit, protože měli naprostou jistotu, že dítě fyzicky počali právě oni. My ale již víme, co bylo příčinou. Toto je zároveň i vysvětlením, proč se nejednou i do dobré rodiny a dobrým rodičům narodí takzvaná černá ovce. Důležité tedy je, kdo nebo co v polovině těhotenství zásadním způsobem ovlivní duševní život budoucí matky.

Každá žena, která má problémy se svým potomkem, by se tedy měla zamyslet, v koho blízkosti se pohybovala a koho duševnímu vlivu podléhala právě v období půlky svého těhotenství.

Žel, důsledky její nevědomosti o těchto věcech se již nedají vzít zpět, a následný výchovný proces doma, nebo ve škole, může pouze částečným a dílčím, ale nikdy ne zásadním způsobem ovlivnit formování osobnosti nového jedince. Právě z tohoto důvodu vycházejí proto nejednou nazmar všechny dobré snahy a veškeré úsilí rodičů i pedagogů.

Avšak nastávající maminky ještě nic nezmeškaly. Pokud si uvědomí převratný význam toho, co bylo řečeno, a dokážou to také využít, mohou si být jisté, že jim budou jejich děti přinášet jen a jen radost.

V polovině těhotenství by proto měly velmi úzkostlivě dbát na to, v jaké společnosti se pohybují, kdo se zdržuje v jejich blízkosti a jaký je jejich osobní, vnitřní, citový a myšlenkový život. Měly by zcela vědomě usměrňovat svou mysl k čistotě, ušlechtilosti a ke Světlu!

Ano, je to již jednou tak, pozemské ženy drží ve svých rukou budoucnost lidstva. Kvalitou svého vnitřního života mají schopnost formovat kvalitu nově příchozích generací. Pokud se tedy vzchopí a využijí svou moc, dokáží zastavit dlouhotrvající a všeobecný, morálně - mravní úpadek lidstva. A nejen to! Dokáží obdarovat národy země generacemi lidí nové doby. Generacemi, naplněnými těmi nejušlechtilejšími lidskými vlastnostmi, které na zemi vybudují něco, co se bude podobat ráji! A toto nedokážou ani peníze, ani státy, ani politici, ani církve, školy, instituce, spolky, sdružení, nebo organizace. Dokáží to pouze ženy, vědomě jednající v souladu se zákonitým děním ve stvoření.

A proto je třeba všem, nikoli pouze ženám, vždy znovu a znovu neustále připomínat nesmírný dosah slov: Udržujte krb svých myšlenek čistý! Tím založíte mír a budete šťastní!

Autor: František Skopal | čtvrtek 26.11.2020 16:10 | karma článku: 9.88 | přečteno: 290x

Další články blogera

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma článku: 5.10 | Přečteno: 80 | Diskuse

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma článku: 10.09 | Přečteno: 253 | Diskuse

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma článku: 10.61 | Přečteno: 219 | Diskuse

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma článku: 10.42 | Přečteno: 187 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 30.22 | Přečteno: 612 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.67 | Přečteno: 303 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 532 | Diskuse
Počet článků 378 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 390

Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...