Volání k ženám mužům současnosti

5. 03. 2021 16:13:47
Běda tomu, z koho pohoršení pochází! Je nanejvýš smutné, že právě touto větou třeba začít, pokud se chceme vyjádřit k působení ženy současnosti.

Neboť žel, každodenní realita nám neustále potvrzuje, že obrovské duchovní předpoklady, darované ženě jsou absolutně nevyužité.

Vyšší citlivost a z ní pramenící větší vnímavost k duchovním hodnotám totiž zcela přirozeně předurčuje ženství k duchovnímu vedení lidské civilizace. Neboť nejvyšším principem vesmíru je Láska! A Láska je cit! Jemností své vrozené citové schopnosti budou mít ženy vždy blíže k tomuto principu, než muži. V tom je jejich velikost a výsadní postavení! V tom je skryta jejich vnitřní převaha nad muži a s tím souvisí také jejich tělesná krása a přitažlivost.

Ale žel v ženě, která si uvědomila tuto svoji převahu, se probudila domýšlivost. Namísto pokorného přijetí darů, kterými byla obdarovaná, a jejich využití k duchovnímu vedení a pozvednutí lidstva, je naopak začala zneužívat k vlastnímu, osobnímu prospěchu. Nechtěla pokorně sloužit Stvořiteli a právě k němu vést vše kolem sebe, ale ona sama zatoužila být hodnou uctívání. A tak, místo vzájemné spolupráce žen na pozdvihování společnosti k vyšším ideálům, docházelo k jejich vzájemnému soupeření a snaze odtrhnout pro sebe co největší podíl vlivu nad muži. Ženy začaly uměle vyzdvihovat svou krásu, protože se chtěly stát ještě žádoucnější. Jejich marnivosti začal lahodit čistě fyzický, mělký a povrchní zájem mužů. A ve svém nepochopení vlastní úlohy začaly postupně prolamovat všechny hranice slušnosti, mravnosti a zdravého studu.

Jen se podívejme na dnešní ženství, které již téměř úplně zapomnělo na své původní poslání - zušlechťovat, povznášet a pozvedat k výšinám. Současné ženy chtějí už jen za každou cenu strhávat pozornost na sebe. Za každou cenu, přičemž netuší, že tím ztrácejí jakoukoli vlastní důstojnost a v podstatě "prodávají" své tělo, vystavujíc ho dobrovolně napospas nízkému zájmu mužů.

Podívejme se například na dění v ženské "módě" a zvláště zejména po příchodu teplejších dnů. V slepém a bezmyšlenkovitě přijímaném diktátu "módních tvůrců" není už snad nic, co by žena nebyla schopna odhalit.

Abychom však byli zcela spravedliví, ani muži v tom nejsou nevinně. Právě naopak! Jsou vinni stejným způsobem! Kdyby totiž byli odmítli chování žen, museli by ony, chtě nechtě, změnit své postoje.

Žel, mužům to ale přišlo velmi vhod, protože to dokonale vyhovovalo jejich vlastní, nízké smyslné náruživosti. Namísto odporu naopak ženy podporovali v jejich v nesprávném jednání, a podporují je v něm dosud! Nečistá přání mužů programově a cíleně snižují ženství prostřednictvím vyslovených i nevyslovených požadavků na jejich tělesné odhalování. Smyslnost, kterou je naplněn myšlenkový život většiny mužské populace, se dnes projevuje téměř na každém kroku. Tomu poplatný kult nahoty nelze přehlédnout v televizi, v divadle, v literatuře i ve všech ostatních druzích umění. Je přítomen v médiích, v tisku, v mužském chování, v jejich řečech, vtipkování, prostě všude! Šíří se to jako nákaza, která otravuje i lidi, ještě se snažící o čistotu vnitřního života, a zejména mládež!

Většina žen se však velmi ochotně podvoluje těmto požadavkům. Jedny strhávají druhé a celá naše společnost klesá mravně hluboko dolů. Je však třeba zastavit tento úpadek! Zastavit ho zvýšeným úsilím všech lidí, kteří si ještě zachovali alespoň špetku zdravého studu a smyslu pro mravnost.

Ženy současnosti, staňte se bytostmi, usilujícími ke Světlu a k těm nejvyšším ideálům! Máte na to všechny předpoklady! Jemností svého cítění ukažte našemu světu v čistotě a v ušlechtilosti cestu vzhůru! Vaše poctivé úsilí se musí pak zcela zákonitě promítnout do všeho, čeho se jen dotknete! Do vaší řeči, chování, hierarchie hodnot, chodu domácnosti, výchovy dětí i oblečení!

Muži, chraňte čistotu ženy! Nemyslete si, že ji můžete beztrestně pošpinit byť i jen v myšlenkách! Copak jste už zapomněli na přísná slova, která říkají: "Každý, kdo se žádostivě podívá na ženu, už s ní zcizoložil ve svém srdci?" Každá taková myšlenka se rovná smilstvu! A to už ani netřeba hovořit o slovech, nebo činech!

Pamatujte však, že ze všeho tohoto se budeme muset jednoho dne zodpovídat před Spravedlností Páně! Nikdo z nás nebude moci pak doufat v levné vykoupení zpod obrovského břemene vin, které jsme si na sebe uvalili svým vlastním, nečistým vnitřním životem. Dolehne to na nás pak jako balvan, který nás svou tíhou udusí. Změňme se tedy a ze všech sil začněme dbát o čistotu svého myšlení!

Ať je proto ještě jednou, se vší důrazností a naléhavostí všem připomenuto: Žena, buď pravou ženou! Ženou, u které je čistota jedním z jejích nejvyšších ideálů! A ty muž, buď zase pravým mužem! Rytířem a ochráncem její čistoty!

Autor: František Skopal | pátek 5.3.2021 16:13 | karma článku: 16.15 | přečteno: 400x

Další články blogera

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma článku: 5.10 | Přečteno: 80 | Diskuse

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma článku: 10.09 | Přečteno: 253 | Diskuse

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma článku: 10.61 | Přečteno: 219 | Diskuse

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma článku: 10.42 | Přečteno: 187 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 30.05 | Přečteno: 599 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 302 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 530 | Diskuse
Počet článků 378 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 390

Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...