Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Volání k ženám mužům současnosti

   Běda tomu, z koho pohoršení pochází! Je nanejvýš smutné, že právě touto větou třeba začít, pokud se chceme vyjádřit k působení ženy současnosti.

   Neboť žel, každodenní realita nám neustále potvrzuje, že obrovské duchovní předpoklady, darované ženě jsou absolutně nevyužité.
 
   Vyšší citlivost a z ní pramenící větší vnímavost k duchovním hodnotám totiž zcela přirozeně předurčuje ženství k duchovnímu vedení lidské civilizace. Neboť nejvyšším principem vesmíru je Láska! A Láska je cit! Jemností své vrozené citové schopnosti budou mít ženy vždy blíže k tomuto principu, než muži. V tom je jejich velikost a výsadní postavení! V tom je skryta jejich vnitřní převaha nad muži a s tím souvisí také jejich tělesná krása a přitažlivost.

   Ale žel v ženě, která si uvědomila tuto svoji převahu, se probudila domýšlivost. Namísto pokorného přijetí darů, kterými byla obdarovaná, a jejich využití k duchovnímu vedení a pozvednutí lidstva, je naopak začala zneužívat k vlastnímu, osobnímu prospěchu. Nechtěla pokorně sloužit Stvořiteli a právě k němu vést vše kolem sebe, ale ona sama zatoužila být hodnou uctívání. A tak, místo vzájemné spolupráce žen na pozdvihování společnosti k vyšším ideálům, docházelo k jejich vzájemnému soupeření a snaze odtrhnout pro sebe co největší podíl vlivu nad muži. Ženy začaly uměle vyzdvihovat svou krásu, protože se chtěly stát ještě žádoucnější. Jejich marnivosti začal lahodit čistě fyzický, mělký a povrchní zájem mužů. A ve svém nepochopení vlastní úlohy začaly postupně prolamovat všechny hranice slušnosti, mravnosti a zdravého studu.

   Jen se podívejme na dnešní ženství, které již téměř úplně zapomnělo na své původní poslání - zušlechťovat, povznášet a pozvedat k výšinám. Současné ženy chtějí už jen za každou cenu strhávat pozornost na sebe. Za každou cenu, přičemž netuší, že tím ztrácejí jakoukoli vlastní důstojnost a v podstatě "prodávají" své tělo, vystavujíc ho dobrovolně napospas nízkému zájmu mužů.

   Podívejme se například na dění v ženské "módě" a zvláště zejména po příchodu teplejších dnů. V slepém a bezmyšlenkovitě přijímaném diktátu "módních tvůrců" není už snad nic, co by žena nebyla schopna odhalit.

   Abychom však byli zcela spravedliví, ani muži v tom nejsou nevinně. Právě naopak! Jsou vinni stejným způsobem! Kdyby totiž byli odmítli chování žen, museli by ony, chtě nechtě, změnit své postoje.

   Žel, mužům to ale přišlo velmi vhod, protože to dokonale vyhovovalo jejich vlastní, nízké smyslné náruživosti. Namísto odporu naopak ženy podporovali v jejich v nesprávném jednání, a podporují je v něm dosud! Nečistá přání mužů programově a cíleně snižují ženství prostřednictvím vyslovených i nevyslovených požadavků na jejich tělesné odhalování. Smyslnost, kterou je naplněn myšlenkový život většiny mužské populace, se dnes projevuje téměř na každém kroku. Tomu poplatný kult nahoty nelze přehlédnout v televizi, v divadle, v literatuře i ve všech ostatních druzích umění. Je přítomen v médiích, v tisku, v mužském chování, v jejich řečech, vtipkování, prostě všude! Šíří se to jako nákaza, která otravuje i lidi, ještě se snažící o čistotu vnitřního života, a zejména mládež!

   Většina žen se však velmi ochotně podvoluje těmto požadavkům. Jedny strhávají druhé a celá naše společnost klesá mravně hluboko dolů. Je však třeba zastavit tento úpadek! Zastavit ho zvýšeným úsilím všech lidí, kteří si ještě zachovali alespoň špetku zdravého studu a smyslu pro mravnost.

   Ženy současnosti, staňte se bytostmi, usilujícími ke Světlu a k těm nejvyšším ideálům! Máte na to všechny předpoklady! Jemností svého cítění ukažte našemu světu v čistotě a v ušlechtilosti cestu vzhůru! Vaše poctivé úsilí se musí pak zcela zákonitě promítnout do všeho, čeho se jen dotknete! Do vaší řeči, chování, hierarchie hodnot, chodu domácnosti, výchovy dětí i oblečení!

   Muži, chraňte čistotu ženy! Nemyslete si, že ji můžete beztrestně pošpinit byť i jen v myšlenkách! Copak jste už zapomněli na přísná slova, která říkají: "Každý, kdo se žádostivě podívá na ženu, už s ní zcizoložil ve svém srdci?" Každá taková myšlenka se rovná smilstvu! A to už ani netřeba hovořit o slovech, nebo činech!

   Pamatujte však, že ze všeho tohoto se budeme muset jednoho dne zodpovídat před  Spravedlností Páně! Nikdo z nás nebude moci pak doufat v levné vykoupení zpod obrovského břemene vin, které jsme si na sebe uvalili svým vlastním, nečistým vnitřním životem. Dolehne to na nás pak jako balvan, který nás svou tíhou udusí. Změňme se tedy a ze všech sil začněme dbát o čistotu svého myšlení!

   Ať je proto ještě jednou, se vší důrazností a naléhavostí všem připomenuto: Žena, buď pravou ženou! Ženou, u které je čistota jedním z jejích nejvyšších ideálů! A ty muž, buď zase pravým mužem! Rytířem a ochráncem její čistoty!

Autor: František Skopal | pátek 5.3.2021 16:13 | karma článku: 16,15 | přečteno: 400x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 82x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Německo sabotuje projekt bruselského Starlinku. Zvýhodňuje Francouze, tvrdí

3. května 2024  16:19

Evropská unie chtěla do roku 2027 na nízkou oběžnou dráhu Země vyslat soustavu satelitů v rámci...

Vlak po nárazu do stromu vrátil na koleje jeřáb, zvedal 21tunový kolos

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 15:56

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek vykolejil osobní vlak, skočila v pátek kolem...

Škody po požáru v Mionší jsou jen minimální, prales podle hasičů někdo zapálil

3. května 2024  11:46,  aktualizováno  15:54

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Musíme to řešit rychle, říká Válek. TOP 09 má po konci Tuleji čtyři možnosti

3. května 2024  15:46

Hledá se nový ministr. Zn.: Rychle. Takový inzerát by si teď mohla dát vládní TOP 09 poté, co...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik