Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zákony Nejvyššího! Co to vlastně ve skutečnosti je?

Otázka: Které zákony jsou vlastně Zákony Páně? Zákony Nejvyššího totiž nemohou pocházet od lidí, ale pouze od toho, co zvykneme nazývat přírodou.

Podotýkám, že ani dodržováním Desatera přikázání by se svět nezměnil k lepšímu, neboť ony jsou pouze Mojžíšem vyslovené zákony, a ne Zákony Páně. Ne Zákony přírody.

Odpověď: Máte skutečně velkou pravdu v tom, že Zákony Stvořitele nemohou být zákony, pocházejícími od lidí, ale musí být Zákony přírodními. Zákony vesmírnými, nebo univerzálními.

Ve skutečnosti tedy opravdu existují dokonale fungující a samočinně pracující Zákony, které musí člověk znát a podřídit se jim, pokud chce být šťastný a žít v míru a v souladu s univerzem, jehož je součástí. Jsou to Zákony, jejichž účinkům je podrobeno absolutně všechno existující, a tudíž nejen naše tělo a hmotný svět, ale také naše cítění a myšlení. Jsou to Zákony věčné, protože pokud se jednoho dne zhroutí celý tento vesmír a za mnoho bilionů let povstane jiný, budou v něm fungovat přesně tytéž neměnné, dokonalé a univerzální Zákony.

A protože všechno velké je ve skutečnosti jednoduché, také fungování celého univerza stojí na vzájemném spolupůsobení tří nejdůležitějších základních Zákonů. A to Zákona zpětného účinku, Zákona stejnorodosti a Zákona tíže.

Ve stručnosti k působení každého z nich:

Zákon zpětného účinku je známým fyzikálním zákonem akce a reakce, který se v duševní oblasti projevuje principem – co kdo zaseje, to také sklidí.

Zákon stejnorodosti působí tak, že pouze stejné může být přitahováno ke stejnému.

No a podle Zákona tíže musí všechno těžké klesat dolů a vše lehké zase stoupat nahoru.

Toto jsou tedy tři základní Zákony, o které se opírá chod celého univerza. Nejsou dílem lidí, ale dílem Stvořitele.

A teď pozor! Velcí zvěstovatelé všech dob, kteří hovořili o nezbytnosti života podle Zákonů Páně, říkali ve skutečnosti vždy právě o účincích těchto tří základních Zákonitostí, které jsme zmínili výše. Objasňovali je však formou, přizpůsobenou běžnému a každodennímu životu člověka té které doby.

Ani Desatero přikázání není v tomto směru žádnou výjimkou. Jsou to Zákony univerzální, Zákony Páně, jenom modifikované na fungování každodenních vztahů v lidském společenství.

Mojžíšovy Zákony nejsou tedy v žádném případě Zákony lidskými! Na důkaz tohoto tvrzení si ukažme princip, jehož prostřednictvím jsou jednotlivá přikázání Desatera propojeny se třemi základními pilíři, na kterých stojí fungování celého univerza. A sice, se Zákonem zpětného účinku, se Zákonem stejnorodosti a se Zákonem tíže.

První přikázání zní: „Já jsem Hospodin tvůj Pán, nebudeš mít nikoho jiného, komu by ses klaněl“, což znamená, že Stvořitel a úcta k němu mají stát v našem životě na prvním místě, a musí být pro nás tou nejvyšší hodnotou nad všemi hodnotami.

A jelikož Stvořitel, jakož východisko všeho také stojí skutečně a reálně nade vším, a je tím Nejvyšším, co vůbec existuje, bude člověk, který k němu usiluje nevyhnutelně stoupat vzhůru. A to právě prostřednictvím Zákona tíže, na základě kterého všechno dobré, čisté, vznešené a ušlechtilé, o co člověk usiluje, jej pozvedá vzhůru.

Uctíváním Stvořitele a všech vysokých hodnot s ním spojených, jako jsou čistota, láska a spravedlnost se bude člověk zároveň také na základě Zákona přitažlivosti stejnorodého stále více přibližovat ke svému Pánu, což bude mít za následek jeho vzestup nejen duchovní, ale i hmotný.

A takováto spojitost tří základních Zákonů stvoření vládne také mezi všemi ostatními přikázáními Desatera. Kdo si dá trochu námahy, určitě ji najde.

Kromě Mojžíše bude však dobré zmínit také Ježíše. Ten dokázal geniálně shrnout celý Starý a Nový zákon do jediné věty: „Miluj svého Páně celým svým srdcem, celou svou myslí a celou svou silou, a svého bližního jako sebe sama“.

V této zásadní větě nemluvil Kristus o ničem jiném, než o neustálé zmiňovaných, třech základních Zákonech ve stvoření.

V první části věty mluví o lásce ke Stvořiteli a tedy o účincích Zákona stejnorodosti v součinnosti se Zákonem tíže, které člověka pozvednou vzhůru, jak jsme si to již vysvětlili. Ve druhé části věty hovoří o působení Zákona zpětného účinku, který lze definovat slovy: Co kdo zaseje, to také bezpodmínečně sklidí!

Jakým způsobem budeme tedy jednat s jinými lidmi, tak se nakonec povodí také nám samotným. Neboť jaká byla akce, taková bude reakce. Co jsme si zaseli, to si také sklidíme.

Kdo tedy zná jednoduché Zákony Páně a naučí se je respektovat ve svém životě, ten bude jejich účinky nesený vzhůru. Nahoru ke Světlu, štěstí, radosti a míru.

Kdo je však nezná, nechce znát a bude jednat proti nim, ten bude jejich účinky bolestivě zraňován, hoblován a zatlačován dolů. A nakonec, pokud se nebude chtít, nebo nedokáže změnit také definitivně zničen, protože se svým životem a myšlením trvale stavěl proti dokonalým Zákonům Stvořitele.

Autor: František Skopal | čtvrtek 20.5.2021 16:21 | karma článku: 9,75 | přečteno: 180x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 82x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik