Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

A takovýto stav přetrvává proto, že jsme se dosud nenaučili správným způsobem využívat jednu z klíčových funkcí mozku, přímo související s epifýzou, která se nazývá také šišinka mozková.

Současná civilizace je civilizací materialistickou a to se všemi, tomu odpovídajícími důsledky. No a jedním z nich je tvrdé odmítání existence všeho, co se nachází mimo hmoty. Čili odmítání vyšších duchovních světů a odmítání existence Stvořitele.

Že tomu tak je a že tomu tak vůbec může být je způsobeno právě neschopností využití orgánu šišinky mozkové, protože tato nám má sloužit jako určitá anténa, schopná zachycovat podněty a impulsy z vysokých sfér, nacházejících se nad hmotností.

Dnes již nikdo nepochybuje, že existují molekuly, atomy, protony a neutrony, čili celý obrovský mikrosvět. Ten však existoval vždy, a tedy dávno před objevením mikroskopu. Mikrokosmos byl ale lidem do té doby neznámý a nedostupný. Tento neznámý a pro nás dosud neexistující svět mohli lidé objevit a jeho objev plně zužitkovat až po vynalezení mikroskopu.

No a podobně je to také s vyššími duchovními světy a existencí Stvořitele. Pokud by lidé dokázali správně využívat orgán šišinky mozkové, který mají ve své hlavě, stal by se pro ně tento záhadný a nepoznaný svět obdobně vnímatelný a uchopitelný, jako svět hmotný. Jeho existence by se stala nezvratná, protože člověk má k jeho poznání v sobě, neboli ve svém mozku všechny předpoklady.

Jak však tyto předpoklady aktivovat a správně využít?

V oblasti shluku nervových buněk v blízkosti srdce, nazvaném srdeční pleteň, sídlí náš duch – naše skutečné a pravé „já“. Do té oblasti vždy směřuje náš prst tehdy, pokud mluvíme o sobě samých.

Hlasem našeho ducha, hlasem naší skutečné a pravé osobnosti je hlas citu, nebo jinak řečeno, hlas svědomí. Pokud mu začneme více naslouchat, je nám tento tichý hlas schopen v každé životní situaci ukázat, jak jednat správně, dobře, čistě a spravedlivě. K tomu není třeba žádného studia a žádné námahy. Tuto schopnost nosí ve svém srdci – ve svém duchu každý z nás úplně stejně. Člověk musí pouze dbát, aby nenechal tento tichý hlásek přehlušit něčím jiným.

Aby tomu v žádném případě nemohlo dojít a abychom měli v hmotném světě pevnou oporu v rozlišování správného od nesprávného, byly nám z vysokých duchovních sfér, a to prostřednictvím k tomu vyvolených lidí, ještě navíc zprostředkovány jednoduché zásady pro správný život člověka ve stvoření. Jsou obsaženy v Desateru, v učení Krista o lásce k bližnímu, jako k sobě samému a v Poselství Grálu. Tyto zásady byly lidstvu dány ne ve smyslu základu pro vznik různých církví, ale jedině ve smyslu jejich praktického a každodenního využití v reálném životě.

Pokud by tedy lidé toužili být stále lepší, čistší a spravedlivější, právě touto jejich touhou a touto jejich snahou by se stále více a více rozechvíval orgán šišinky mozkové. Jako anténa by se stále čistěji ladil na vysoké sféry podobně, jako je tomu při ladění radiopřijímače, který musí být naladěn na stejnou frekvenci s vysílačem. Pokud není naladění dokonalé, není dokonalý ani příjem. Ladění provádíme naším vlastním, čistým a spravedlivým životem. Toto se dá dotáhnout až do dokonalosti, totožné s vnímáním vyšší reality. Říká se tomu osvícení, nebo vhled do Pravdy.

Právě o dosažení tohoto stavu se vždy snažili různí mniši a takzvaní „světci“ všech dob, kteří svým čistým a spravedlivým životem postupně ladili orgán šišinky mozkové na příjem vnímání vyšších sfér, čímž dokázali vnikat do zcela jiné reality a objevovat nové světy. Nové světy a nové dimenze, které žel všem ostatním zůstávali skryté. Mnozí mniši si například z tohoto důvodu holili vlasy na hlavě právě v oblasti epifýzy, a to proto, aby byl „příjem“ co nejčistší. Schopnost vyciťování a vnímání vyšších sfér má však v sobě každý z nás a vůbec si k tomu nemusí vyholit hlavu.

Pokud člověk dneška nevěří ve Stvořitele a v duchovní bytí, protože on osobně to není schopen vnímat, neznamená to, že tato vyšší realita neexistuje. Znamená to, že on sám nebyl dosud schopen využít činnost orgánu šišinky mozkové, jejíž funkci podvázal vlastním materialistickým světonázorem, svým nespravedlivým, nečistým a nectnostným životem, a svým omezeným využíváním jen a jen funkcí velkého, rozumového mozku.

Správnou činnost epifýzy, jako té nejjemnější části mozku, lze poškodit například nadměrným požíváním alkoholu a různých jiných omamných látek. A to právě proto, že v mozku se jako první poškozují vždy ty nejjemnější a nejcitlivější funkce.

Podvázáním, znehodnocením, nebo dokonce poškozením epifýzy se člověk připravuje o poznání dalšího a zásadního rozměru bytí, co možná klidně přirovnat k tomu, jako kdyby byl slepý, nebo hluchý. Jako kdyby byl, a ve skutečnosti je handicapovaný. Takto handicapované materialismem, vlastním nezřízeným životem a využíváním pouze velkého, rozumového mozku je dnes téměř celé lidstvo, kterému je jako nevidomému velmi těžko vysvětlit, jaký nádherný, rozmanitý, barevný a pestrý je skutečný život.

Současný materialistický svět je podoben slepci, vnímajícímu pouze tmu a tuto tmu považuje za jedinou realitu. A všech těch, kteří se mu snaží otevřít brány k nádheře skutečného světa, který on nikdy neviděl, všech těch považuje pouze za blázny a fantasty. Chyba však spočívá pouze v lidech samotných, ale to si dokáže jen málokdo přiznat.

Autor: František Skopal | čtvrtek 1.9.2022 16:25 | karma článku: 11,16 | přečteno: 257x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 81x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Jen o bohatství duše nepřijdeme nikdy! Všechno ostatní ztratíme!

Existují věci trvalého charakteru, které zůstanou naším vlastnictvím navždy. A existují věci dočasného charakteru, které jsou naším vlastnictvím jen dočasně.

25.8.2022 v 16:27 | Karma: 10,33 | Přečteno: 153x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik