Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

   Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin. 

   Dávné generace o tom věděly, a jako výstrahu před realitou nepřetržitého monitorování člověka vyšší Mocí, zobrazovaly na oltářích svých chrámů takzvané Boží oko.

   Byl to trojúhelník, v něm bylo zobrazeno oko a z trojúhelníku se všemi směry šířily paprsky. Šlo o symbolické vyjádření toho, že každého z nás Stvořitel nepřetržitě vidí a lidé by si měli tuto skutečnost neustále uvědomovat a zařídit se v životě podle ní.

   A Stvořitel nás nejenže ustavičně vidí, ale zároveň nám také vystavuje účet z každého našeho citu, myšlenky, slova a činu. Zcela ze všeho, co z nás vychází, jsou vůči nám vyvozeny důsledky Boží Spravedlností. V případě, že byly naše city, myšlenky, slova a činy dobré, i důsledky budou dobré. Avšak v případě, že byly špatné, budou i důsledky špatné.

   Lidé dávných dob o těchto skutečnostech věděli a symbolicky je zobrazovali ve svých chrámech. Ale protože neznali pravý mechanismus toho, jak to funguje, představovali si to tak, že Stvořitel skutečně osobně pozoruje každého člověka a podle zásluhy ho odměňuje za dobro dobrem a za zlo zlem.

   V současnosti však už dozrál čas, abychom znali tento mechanismus, protože představa Stvořitele, pozorujícího každého z lidí osobně, je nesprávná. Je nesprávná proto, že Stvořitel to nedělá. Stvořitel má k tomu své služebníky. Má k tomu vykonavatele své Vůle.

   Jedná se o tentýž druh služebníků, kteří spravují přírodní dění, protože i v tomto případě probíhají procesy, podobné procesům v přírodě. V přírodě se bytosti přírody starají o vše, co v ní roste, dozrává a přináší plody. Pečují o stromy, květiny a rostliny. Pečují o ně od semínka, přes malou rostlinku, až po velký strom, který nakonec přinese své ovoce.

   A přesně to samé se děje i ve vztahu k monitorování jednání člověka a vyvození důsledků, které musí za své jednání přijmout. Každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo a čin jsou semínka, která sejeme do zahrady Pánova stvoření. A bytostní služebníci Nejvyššího tato semínka, ať již jsou dobrá nebo špatná, zalévají a starají se o ně, aby vyrostla a přinesla své ovoce. Ovoce, které bude muset přijmout, požívat a prožívat ten, kdo je zasel.

   Toto ovoce požíváme jednak během našeho pozemského života a jednak i poté, kdy odejdeme na druhý svět. Na druhém světě nás čeká ovoce a důsledky všeho, k čemu jsme dali podnět svýma city, myšlenkami, slovy a činy. Čekají nás rajské zahrady, plné krásného a dobrého ovoce, nebo zahrady pekelné, plné hořkého a jedovatého ovoce.

   I to, co právě teď a v tuto chvíli prožíváme, ať již je to pozitivní nebo negativní, je pouze ovocem toho, jakým způsobem jsme cítili, mysleli, mluvili a jednali v minulosti. V minulosti dávné, nedávné, nebo v minulosti, přesahující tento náš momentální pozemský život.

   Měli bychom proto začít na tyto skutečnosti konečně dbát s mnohem větší vážností. Měli bychom dbát především na čistou svého nitra. Na čistotu svého vnitřního života, tedy na kvalitu našeho cítění a myšlení.

    Toto je rozhodující a toto je základ. Neboť to, jak cítíme a myslíme se automaticky odráží v naší řeči i v našem jednání. Proto svou bdělost nemusíme koncentrovat na každé jednotlivé slovo a každý jednotlivý čin, což v podstatě v aktivitě dne ani nelze. Stačí, když upřeme svou pozornost především na čistotu svého nitra. Na čistotu svého srdce. Na čistotu svých citů a myšlenek. Naše slova a činy budou pak automaticky takové, jací my sami vnitřně jsme. Dobré a ušlechtilé v případě čistého a ušlechtilého nitra, nebo špatné, nízké a neušlechtilé v případě ignorování kvality svého nitra. Čili v případě naprosto nekontrolovaného vnitřního života, ponechaného napospas všemu.

   Proto udržujme krb svých myšlenek čistý. A zároveň v sobě udržujme silné a pevné chtění k dobru. Tak budeme sít pouze dobrá semínka, která ruce bytostných služebníků Páně přivedou k růstu a k tomu, aby přinesla dobré ovoce, přinášející požehnání našim bližním i nám samotným.

   Dávejme si však velký pozor, abychom ve svém nitru nepěstovali a netolerovali věci špatné, nízké a nečisté, protože i tato semena přivedou ruce bytostných služebníků Páně k růstu a k tomu, aby přinesla své špatné ovoce, přinášející neštěstí a zkázu našim bližním i nám samotným.

   Bdělost nad čistotou krbu našich myšlenek a pevné chtění k dobru nás uchrání od všeho zla a povede nás ke Světlu.

Autor: František Skopal | pátek 9.9.2022 16:06 | karma článku: 10,42 | přečteno: 188x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 81x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Jen o bohatství duše nepřijdeme nikdy! Všechno ostatní ztratíme!

Existují věci trvalého charakteru, které zůstanou naším vlastnictvím navždy. A existují věci dočasného charakteru, které jsou naším vlastnictvím jen dočasně.

25.8.2022 v 16:27 | Karma: 10,33 | Přečteno: 153x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Sociální nůžky se rozevírají. Češi chudnou, ač pracují, říká antropoložka

27. dubna 2024

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 45 573 korun hrubého, vypočítala Platforma pro...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik