Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Fanatický autor naivně předpokládá, že ví, co je objektivní zlo a objektivní dobro. Takovýmto fanatismem začíná každá cesta do opravdových pekel.

1 0
možnosti

To, co je pro vás dobro, je pro jiné zlo a naopak. Spekulovat o tom, že lze změnit dannost ve prospěch vámi preferovaného dobra je docela parádní zlo :-)

3 0
možnosti

No asi se nedá popírat, že vyváženost mezi dobrem a zlem přináší harmonii. Nedá se popírat ani to, že dobro převažující nad zlem je lepší než zlo převažující nad dobrem. Ale já osobně bych souhlasil s tím, že bez zla nemůže existovat dobro. Myslím, že pokud vůbec neznáme zlo, nelze pořádně definovat a uchopit ani to dobro. A představte si utopickou společnost, která zlo vyhladila. V takové dojde ke stagnaci a apatii. Nebude existovat motor, který by hnal lidi kupředu, ke zlepšování, k cestě k onomu dobru, které by pravda bylo všudypřítomné, ale lidi by ho už ani nevnímali jako dobro, byl by to pro ně normální stav. Nedokázali by si představit nic jiného, nic lepšího a nic horšího. Prostě nuda, stereotyp, "mentální kastrace". A tohle všechno by podle mě vedlo k tomu, že by to zlo v nějaké podobě velmi brzy vytrysklo a celou společnost uvrhlo do chaosu, kde by naopak dobro svůj boj se zlem začlo prohrávat.

0 0
možnosti

No, nevím. I v té utopické společnosti byste měl pořád jasný rozdíl mezi "dobrem" a "neutrálnem". Aneb opravdu nepotřebuju zažít ukrutnou omračující bolest jen proto, abych si dokázal užít orgasmus ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik