Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moc to dramatizujete, desítky let jedou moderátoři podle dvou tří šablon, počasí, zítra a potom dnes začíná konečně víkend, v pondělí pak první pracovní den, párkrát za rok pak mají hody, když je pátek třináctýho. Takže sám poslouchám nejvíc rádio Plus a Vltavu

0 0
možnosti

Myslím, že hrozbou jsou šťourové jako Vy, pane autore, kteří z jednoho slova, které použil moderátor, udělá téma pro mezinárodní konferenci - o sobectví.

Trochu nadhledu by neškodilo.

1 0
možnosti

Tato jeho slova (slovo je neutrum)

1 0
možnosti

Výskyt různých meteorologických jevů je naprosto nezávislý na vůli lidí. I když si budeme přát déšť úplně všichni, stejně neodvrátíme hrozbu sucha. Takže ať si každý přeje co mu vyhovuje.

Mnohá přání jsou navzájem v rozporu, takže tu vždy bude někdo nespokojený. Mnohá přání jsou nesplnitelná, ale i to všichni vědí. Já rád lyžuji a sobecky bych si přál, aby napadlo aspoň metr sněhu a nejasně tuším, že se mi to asi letos v létě nesplní.

0 0
možnosti

Já si zase každý den ze zcela sobeckých důvodů přeji, aby pršelo. Protože já bych i ty aktivity jako je piknik nebo výletování dělal raději v dešti než v tom nelidským horku. V těchto dnech se nedá venku vůbec být, možná s výjimkou válení se u vody.

Každopádně si nemyslím, že by ti hlásiči počasí v tomto případě do toho sdělení promítali svoje touhy. Spíš se drží jenom toho zažitého "sluníčko=krásné počasí, déšť=hnus" a nějaké další souvislosti do toho vůbec nepletou

.

A co se týče toho sobectví, tak s tím nic nenaděláte, každý člověk je od přírody sobec, primárně mu jde o jeho vlastní dobro. A ano, můžete tvrdit, že je spousta lidí, kteří se angažují v různých charitách a jiných altruistických akcích, ale jak bylo hezky demonstrováno v jednom díle Přátel, ve výsledku to dělá, protože ta pomoc druhým přináší radost jemu samotnému (v tom lepším případě, v horším to dělá pro svoje zviditelnění nebo kvůli daním). Každopádně i na těch nesobeckých činech se dají najít sobecké pohnutky. Záleží na tom jak se na to chcete dívat a jak moc se chcete pitvat v tom z jakých důvodů lidé konají dobro. Tím určitě nechci shazovat dobré skutky nebo naopak obhajovat jejich nekonání. Spíš jsem si trochu zafilozofoval.

6 0
možnosti

R^ karma. Kdyby jen ta hrozba přišla...

1 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik