Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J61o27s33e49f 60P72o39t73r

15. 3. 2019 17:59

Pane autore,

sedíte si na kabelu. Jste stejně nevědomý a bez logiky jako drtivá většina českého národa. Pamatujte si : když chcete kritizovat, musíte mít argumenty. To co v tomto článku kritizujete není jednoduchá věc. V první řadě si musíte ujasnit, že pedofilové jsou a že se snaží infiltrovat do společenských organizací jako jsou vojáci, sportovní kluby, umělecké soubory..... a v neposlední řadě do církví. Dále si musíte uvědomit, že pedofilie je osobní selhání, nikoliv selhání organizace, v tomto případě katolické církve , jak se nám to snažíte zde namluvit.

A když si toto uvědomíte, musíte, opakuji musíte, zjistit procentické zastoupení a jednotlivé společnosti srovnat a pak smíte, opakuji, smíte kritizovat. To jste neudělal, takže z hlediska logiky je váš článek sprostá pomluva..

K tomu celibátu, co vím, jedná se o prosté administrativní opatření, někdy ze začátku středověku. A pro katolickou církev má asi celibát zvláštní význam, protože by šel zrušit jedním podpisem.

Jinak jsem zde četl údaj, že v protestanských církvích je zneužívání větší než v katolické církvi. Ta totiž posledních 100 let tvrdě pronásledována, a tak stačí falešné výmysly po vzoru socialistických politruků a další špína je na světě.

1 0
možnosti

J37o22s29e15f 14P57o49t72r

15. 3. 2019 22:25

Pane autore,

jak to, že nereagujete na mojí diskuzi. není to snad proto, že přesto, že vypadáte dost svatoušsky, nemáte za sebou také nějaké chlapečky ?. To se prostě stává, pak z toho má člověk komplexy a aby tu bolest odčinil, hledá někoho, kam by tu bolest přetransformoval, někoho, kdo podle něj je ještě ubožejší než on sám, a tak jste si našel ve své fantazii katolickou církev ?

0 0
možnosti

Asi jste přehlédl, že ve většině případů byly zneužiti chlapci. Tito duchovní byli homosexuály. Nezdá se mi, že v jejich případě by na situaci něco změnilo, kdyby se oženili.

0 0
možnosti

Já si to nemyslím. K chlapcům se snáz dostali, mnohem více jich dělá ministranty. Nepravá homosexualita je známa třeba z věznic, prostě otázka možnosti a příležitosti. Určitě tomu tak bylo přinejmenším v části případů.

0 0
možnosti
Foto

Jenže oni si ten zvláštní systém vybrali dobrovolně a tak je to jen a jen jejich problém.

1 0
možnosti
Foto

Počet dětí zneužitých v rodinách příbuzným je v ČR kolem 63 procent, 23 procent dětí je zneužito osobou dítěti dobře známou a 13 procent dětí je zneužito osobou pro dítě zcela neznámou. Takže jaký vliv na zneužtí dětí má celibát.

1 0
možnosti

To pokládáte otázku na konci ?

0 0
možnosti
Foto

Závěr je tedy jednoznačný: Množící se zprávy o různých pedofilních kauzách nejsou do velké míry ničím jiným, než neblahým ovocem nepřirozeného rozporu katolických církevních tradic se skutečnou Vůlí Páně, která se nikdy nepříčí lidské přirozenosti!

Zdroj: https://frantisekskopal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=704805

Lidské přirozenosti se příčí celibát.

0 0
možnosti

To je poprvé, kdy ode mne máte karmu a zároveň palec nahoru. Takto rozumný názor jsem od katolíka ještě nečetla, naopak se všichni snaží házet vinu na všechny okolo. Samozřejmě, že příčinou těch selhání kněží je ve většině případů celibát, který je nepřirozený. Bohužel i z vyjádření papeže se zdá, že odvahu celibát zrušit (tedy nechat jako dobrovolný) církev nemá a asi hned tak mít nebude.

1 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik