Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Do náboženství smí ovšem žvanit každý...

0 0
možnosti
Foto

Nemáme shodné závěry. Desatero vycházející ze starého zákona je pro mě zavazujícím imperativem, přestože jsem ateista. Vražda Ježíše, jak tomu říkáte, nebyla vraždou, ale justičním rozhodnutím. Stejně se tak koná i dnes a bude i v budoucnu. Svatý Otec na tom nebude mít ani nejmenší odpovědnost, či zásluhu. Šlo, jde a vždy to půjde mimo jeho kompetenci, protože není! Vše je jen a pouze v kompetenci nezodpovědných Lidí!!! Kritizujte si podle libosti vyfabulované bytosti. Je to pohodlnější, než označit konkrétní osoby...

0 0
možnosti
VF

Takže Vy obviňujete křesťany, že schvalují a oslavují "Ježíšovu vraždu", což není pravda, ale sám máte zato, že pogromy na sebe přivolali Židé tím, že zabili Ježíše!

Nikdo Bibli nerozumí, jen Vy ano. Připomínáte mi jednoho, co říkal, že "všichni kradnú".

4 0
možnosti
Foto

Právě v tomto okamžiku, je karma článku 666. Takže asi tak

2 0
možnosti
Foto

"......Mělo k tomu dojít v Jeruzalémě na velikonoční svátky, kterých se vždy zpravidla zúčastňovali zástupci celého židovského národa."

Zdroj: https://frantisekskopal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=743959

-----------

Tehdy žádné velikonoce nebyly, ty jsou důsledkem oněch událostí.

1 1
možnosti
MP

Židovské Velikonoce existovaly a dodnes jsou jedním z jejich nejvýznačnějších svátků. Nazývají se Pesach a jsou odvozeny od vyjití Izraele z Egypta, kde záchranou před poslední desátou ranou, smrtí prvorozených, bylo pomazání dveří domu krví beránka. Proto se také v dobách Chrámu ( dnes symbolicky ) beránek v každé rodině jedl. A proto je o Ježíši řečeno : " Hle, Beránek Boží, který snímá hřích světa "

0 0
možnosti
Foto

Promiňte prosím ale máte to nějaké pomotané. Křesťané vraždu Krista ani neschvalují ani neoslavují.

0 0
možnosti
MK

Velikonoce nejsou oslavou vraždy, ale oslavou nového života. Jenže tohle je házení hrachu na zeď

4 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik