Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bůh stvořil Zemi, přírodu, člověka jako živočicha, který ještě ke všemu je agresivní zabiják, který zabije, co se hýbe a myslí si, že na to má právo, a to ani nemusí mít hlad. A nakonec nás za to potrestá, že nás tak stvořil. Křesťanství je náboženství, které moc nechápu. Lidi si berou z židovských náboženských spisů, co se jim hodí. Někdo vykřikuje, že Ježíš je Láska bez hranic, jiný zase hrozí prstíčkem, že skončíte v pekle. Je to blázinec, jako mnoho lidských věcí. Dobrou noc.

0 0
možnosti

M39a66r29t39i41n 29Š68u32l16c

29. 3. 2021 23:55

"Nevidíte snad a na vlastní kůži neprožíváte, jak je lidstvo prostřednictvím pandemie dosud nevídaných a přímo apokalyptických rozměrů vhozeno do rotujícího trychtýře očisty" ?

Ne vskutku to na vlastní kůži neprožívám. Ani v mém širším okolí nic dramatického nepozoruji. Jen o tom neustále čtu a jsou toho plná média.

OK, někdo něco může skutečně prožívat. Ale když se podívám na všechny předchozí historické generace, tak tam chudoba, hlad, nespravedlnost, násilí a smrt byly naprosto běžnou součástí každodenního života. Kolik lidí dříve se dožilo dospělosti? A kolik z nich třeba věku 70 let?

Opravdu si myslíte, že pandemie nějakého koronaviru je bůhví jaká katastrofa? To jen zhýčkané lidstvo (které si už roupama vymýšlelo alespoň neustále nové psychické problémy a nová pohlaví) je trochu zaskočeno. Ale zvykne si. Není to nic hrozného. Jen přírodní zákon rovnováhy v trochu viditelnější ale nikoliv katastrofické podobě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik