Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

Další nesmyslný a hloupý blábol. Pište raději o necudnosti letního oblečení žen a dívek, to je alespoň zábavné :-)

1 0
možnosti

Miliardy let...miliardy planet.. nekonečné množství nejrůznějších interakcí každým okamžikem ..

Evoluční proces je naprosto zákonitý a pochopitelný.

0 0
možnosti
Foto

Jak pro koho pochopitelný.

Autor blogu ukazuje, že pro něj pochopitelný není.

1 0
možnosti
JK

Nepodceňujte evoluci. Někdy stačí jen pár let k přizpůsobení zcela novým podmínkám.

0 0
možnosti
Foto

To, že proběhl vývoj od jednodušších k složitějším není předpoklad, to je dokázáno tím, že čím jsou fosílie starší tím jsou ty organismy primitivnější.

A ten výběr není slepý a náhodný. Je jednoznačně určeno, že budou vybrány ty geny, které přispívají k přežití a rozmnožení se.

A ten Váš příklad s žákem bych upravil tak, že existují miliony žáků, každý má tendence dávat jiné odpovědi. A učitel pak vybere a podporuje ty co mají nejlepší odpovědi. A ty co mají nejhorší odpovědi nechá utratit, protože jsou to blbci.

Některé geny pomáhají v daném prostředí přežít a rozmnožit se - takové organismy přežívají a rozmnožují se. Jiné geny nepomáhají v daném prostředí přežít a rozmnožit se - ti mají problém přežívat a rozmnožovat se.

Žák byl připravený? A co třeba žák jménem dinosaur? Asi nebyl moc připravený když vyhynul. A takových nepřipravených je víc a jednou se k nim taky přidáme.

A připomínám, že i kdyby bůh usměrňoval evoluci, tak to pořád není kompatibilní s pohádkou o stvoření Adama a Evy před 6000 lety.

0 0
možnosti
Foto

Autor si vytvořil nějakou vlastní vývojovou teorii, kterou si pak sám sobě vyvrátil.

Jeho vývojová teorie je ale zcela mimoběžná s tou, již používají vědci (bez ohledu na světonázor).

Základní autorův omyl tkví v tom, že výběr, popisovaný vývojovou teorií, nepravdivě označuje za náhodný.

2 0
možnosti
HH

By mě zajímalo jestli se snažíte těmito blogy přesvědčit ostatní a nebo sám sebe...

0 0
možnosti
JL

R^ Nejsem odborník na evoluci, ale prý jim to tak nějak úplně nesedí, některé věci se nedají vysvětlit. Jestli problém prostě není v tom, že vědomí je složitější jev, než si současná věda myslí. Uvidíme za 50 let...nebo za 100. ;-D

1 2
možnosti
FL

Představa Boha - stvořitele sedí ještě hůř

0 0
možnosti

A jak vysvětlíte, že evoluce často zvolila chybné řešení? To je snad Stvořitel takový hlupák, že například umístil sítnici naruby?

0 0
možnosti
ZH

Nečtěte teorie, čtěte odborné články. Už před několika lety například vědci zjistili, že vlaštovkám hnízdícím pod jednou soustavou dálničních nadjezdů, se během několika málo generací zkrátily křídla o 1 centimetr. Proč? Po otevření dopravního uzlu nacházeli lidé mnoho vlaštovek zabitých auty. Po několika letech už ne. A tak se přišlo na to, že dnes už se vlaštovky dokážou autům lépe vyhýbat, díky o centimetr kratším křídlům. Evoluce!

2 0
možnosti
Foto

Jenom vy máte ve všem jasno.

1 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik