Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

R^ Zvířata nemají volbu, my ano a už v tom lítáme!V:-)

0 0
možnosti
PP

Milé děti. Když se nebudete (dobře) učit, tak skončíte psaním takovýchto nesmyslů, které jdou proti všem dostupným vědeckým poznatkům. Zapomeňte na přirozenou inteligenci, která neexistuje, a učte se!

1 2
možnosti
PC

Výborný článek!R^ Přesně tak to je.

Teprve v součinnosti přirozené (vrozené) inteligence s inteligencí získanou, např. studiem (jak Vy správně píšete - druhotnou), můžeme mluvit o skutečně inteligentním člověku.

Nejde jen o to vyznat se v nějakém oboru, který jsme vystudovali a jemuž se věnujeme (a být v něm třeba i špičkou), ale vyznat se také v životě a především v sobě samém (skrze sebepoznání). To však není možné, jsme-li od svého nitra vzdáleni a vlastně ani nevíme, kým doopravdy jsme.

Většina lidí proto vystupuje v různých situacích pod různými maskami (tzv. persona), aby v životě vůbec obstáli, a prakticky si nedovolí být sami sebou dokonce ani v soukromí. Odtud pramení veškerá úzkost, deprese, agrese, nenávist, závist a - neláska. Neláska k sobě, a tudíž i neláska k druhým.

Karma za Váš článekR^

3 0
možnosti
ES

Skvělý komentář!R^

0 0
možnosti
JD

Pěkný blog! Karma.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik