Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Absolutní pravda neexistuje

0 0
možnosti
JM

Katolícka cirkev je tak vzdialená od základov a podstaty kresťanstva, že by sa mala radšej premenovať na akciovú spoločnosť a platiť dane za podnikanie v realitách.

A to som kresťan- katolík. Som zhnusený.

0 0
možnosti
Foto

"Ve svých začátcích stálo křesťanství v Pravdě a bylo skutečně světlem a požehnáním pro celou zemi" - opravdu? Jak píšete na začátku o nezaujatém zhodnocení vlastní víry, tak bych čekal, že nebudete ve svých úvahách vycházet z toho, že křesťanství je v jádru dobrá věc. A původní křesťanství, ve smyslu "následnování Ježíše" je ztraceno na smetišti dějin. Žádný ne-křesťan si Ježíše v té době nevšiml a jediné co o Ježíšovi máme, jsou evangelia napsaná desítky let po Ježíšově smrti. A jde u nich vidět, že se inspirovaly jeden druhým a že u těch pozdějších evangelií je teologický posun. A dá se předpokládat, že ještě před prvním sepsaným evangeliem proběhl posun, který už prostě nezjistíme. Každopádně Bible je prokazatelně lživá už od první věty, která ignoruje Velký Třesk a základní vědecké poznatky o historii vesmíru. Geocentrismus ve vědě fakt není in.

"povolaný židovský národ" - můžete mi říct, proč by bůh, který je pro všechny, povolal nějakou jednu skupinku? Když se na to podíváte kriticky, tak vám snad musí dojít, že ten bůh je výmyslem tady té malé skupinky a poté se tato ideologie reformovala a najednou to byl bůh pro všechny.

A co přesně nerozpoznali ti židé na Ježíšovi? Židé mají kupu proroctví, které Ježíš nesplnil. On akorát chcípnul - nic víc nedokázal. Křesťani si pak vymysleli, že Ježíš ty proroctví naplní až při druhém příchodu, který měl přijít brzo a přitom už se čeká 2000 let..

A Mojžíš nepřinesl pravdu, ale vraždění. A všimněte si, že předtím než Mojžíš začal vraždit uctívače zlatého telete, tak ti uctívači zlatého telete nikoho nezabíjeli. Takže jde vidět kdo měl náboženství terorismu.

A Bible nemůže být pravdou, protože ta Mojžíšova "pravda" nejde s tou Ježíšovou "pravdou" dohromady. Nemůžete mít jeden vyvolený národ, který se má řídit božími zákony navždy, aby jim jejich bůh pomáhal zabíjet okolní národy a zároveň věřit, že ten bůh je láska mezi všemi národy a že ten "vyvolený národ" jsou potomci Satana, kteří boha zabili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik