Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

Líbí se mi Vaše přesvědčení. Nelíbí se mi, že se hodně opakujete a své hlavní tvrzení ničím nepodkladate. Že to není ani originální povídání s příklady, ani filosofické přemýšlení, že je to takové opakování něčeho, co řekli jiní.

Pragmaticky vzato, z mého okolí lidé, co seli pouze dobro a ještě beznarokove a jaksi s vírou, že "každý by přece udělal totéž", těžce onemocněli, i zemřeli, měli v rodině strašné násilí na sobě nebo blízkých, zabili se jim příbuzní, okradli je děti...

Ne, takhle to setí určitě nefunguje. Možná funguje pro několikrát prevtelenou duši, v nějakém finálním spočinutí, ale tady ne.

To by také zlí lidé nemohli býti povyšováni, odměňováni a nemohli by si dlouhodobě žít jak v žitě.

S čím určitě souhlasím, že páchání dobra vyvolá páchání dobra, nebo přistání toho dobra na někom, kdo to právě strašně moc potřebuje. Protože věřím na zachování energie. Jen si nemyslím, že páchání čehokoliv funguje jako bumerang, který se automaticky nejen vrací stejným směrem, ale dopadne přímo na původního tvůrce. To bychom všichni byli svatí a všichni šťastní. A to by neexistovaly žádné protiváhy a tím ani balanc a já věřím, že tím ani svět.

1 0
možnosti
SL

Nenechte si pokazit život tím, že někdo jiný je špatný a má se jako prase v žitě. Jde pouze o Váš život :-).

Možná to vypadá sobecky, ale je to tak. Okamžitá odměna (ve fyzickém smyslu) v podstatě není vidět. Někdy to vypadá i naopak. Neočekávejte odměnu ...

Buddhisté tvrdí, že platíme za minulé životy ...

I kdyby tomu tak nebylo, je jen na Vás, jestli se chcete mít jako prase v žitě - i za cenu ztráty sama sebe :-P.

Přidám ještě pár srandiček (koan) -

Každé dobro musí být po zásluze potrestáno ;-D;-D;-D. Nápověda: proč konat dobro a jaká je motivace ?

Pokud se koná dobro, aby se člověk ukázal okolí - jaký je dobrý, je to ještě pro Vás dobro ?

0 0
možnosti
PK
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik