Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Společnost je regulace chování jedinců, tak proč by neměl být regulován trh? Na dětech vidíme, že lidé potřebují mantinely, aby se cítili dobře. Nějaké procento jedinců ocení absolutní svobodu, ale hodně lidí má naopak trauma z příliš velkého počtu možností.

Bohužel pro účastníky trhu jsou ty regulace zátěž, i když zrovna nechtějí z ostatních sedřít kůži. Hlavně regulace typu GDPR, hygienické normy, politická korektnost apod.

0 0
možnosti
VH

"....... za každou vykonanou práci by měla být pracovníkům poskytnuta přiměřená a odpovídající protihodnota."

To jistě. A jaká hodnota je přiměřená a odpovídající? Kdo to stanoví? Nejspíš Státní plánovací komise (či něco obdobného).

1 1
možnosti
VH

Proč minus, paní Dresslerová? Jaká protihodnota za práci je přiměřená (autor se podle stylu vět nedomnívá, že je taková v současnosti). Místo kliku je lepší odpovědět, nemyslíte?

0 0
možnosti
PK

No víte utopisté příliš nepřesvědčili a ani neuspěli a Státní plánovací komise byla zrušena s přechodem na tržní hospodářství, tak nevím zda by Vámi navrhovaný model této době uspěl...a asi by nebylo i jednoduché ho ekonomicky zpracovat, tož tak.

1 0
možnosti
VD

Zrušení státní plánovací komise byla sabotáží na tomto státě, diverzní činností do vlastních řad.

Ono, podstatné je rozlišovat co plánovat a jak plánovat. Tržní hospodářství nevylučuje plánování.

Plánování je základní nástroj každého řízení - managementu, bez plánování je živelnost a chaos.

Plánuje celý rozumný svět. Kapitalista bez plánování by přišel na bubem.

To jen my jsme je zřejmě furiantsky a účelově zrušili, aby neexistovala žádná, jakákoliv koncepce, strategie, aby bylo možné tuto republiku bezbřeze rozkrádat a rabovat.

Jaké to překvapení, že dnes se začalo opět plánovat, zpracovávají se koncepce, strategie, dlouhodobé plány, ..... , vynakládají se na to milióny, aby se to národ zase naučil.

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik